Читај ми!

Вулин: Обрачун са корупцијом и криминалом

"Србија неће бити слободна док год су на слободи они који су је опљачкали и приватизовали”, рекао председник Покрета социјалиста Александар Вулин и нагласио да ће се влада обрачунати са корупцијом и криминалом.

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин поручио је да Србија неће бити слободна док су на слободи они који су је опљачкали и нагласио да верује да ће се актуелна влада обрачунати са криминалом и корупцијом.

"Србија неће бити слободна док год су на слободи они који су је опљачкали и приватизовали. Србија неће бити богата док владају они који су богатији од ње и сада смо почели то да мењамо и сада се најзад остварила могућност да сазнамо где су корени свих тих великих богатстава и да се крене у обрачун са корупцијом и криминалом", поручио је Вулин.

Он је, обраћајући се новоформираном општинском одбору странке на београдској општини Врачар, упитао "зар је требало 12 година да прође да се донесе закон о јавним набавкама, да се сазна како су се куповале новине и отимали банке и фабрике".

Вулин је рекао и да је разлог уласка те странке у владајућу коалицију управо то што Покрет социјалиста верује да ће се актуелна власт и потпредседник владе задужен за борбу против корупције и криминала Александар Вучић изборити са корупцијом, криминалом и онима који су опљачкали земљу.

Будући да је формирање општинског одбора одржано у Крунској улици, у којој је уједно и седиште Демократске странке, Вулин је чланове странке позвао "да то буде једина сличност са онима који су владали из Крунске улице".

Истичући да Србија не може да постоји и корача без левице, Вулин је рекао да је мало ко пре четири године веровао у ревизију приватизације и борбу против корупције, а данас је то општеприхваћена ствар, "чему не могу да се супроставе чак ни они који су привтизацију водили".

Наводећи да профит и богаство нису једини разлог и суштина постојања, Вулин, који је и директор владине Канцеларије за Косово и Метохију, рекао је да српске банке на Косову и Метохији не признају хипотеку на имовину у тој покрајини приликом подизања кредита, јер за њих та имовина није валидна, јер није безбедна.

Изборна конференција Покрета социјалиста на Врачару за председника општинског одбора изабрала је Радана Вујадиновића, као и 15 чланова општинског одбора.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије