Читај ми!

Ештон: Николић пред тешким одлукама

На састанку у Њујорку с председником Томиславом Николићем, Кетрин Ештон је охрабрила српске власти да наставе реформе и предузму кораке ка "видљивом и одрживом побољшању односа са Косовом", изјавила портпаролка шефице европске дипломатије.

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон је на састанку у Њујорку с председником Србије Томиславом Николићем охрабрила српске власти да наставе рефоме и предузму кораке ка "видљивом и одрживом побољшању односа с Косовом", изјавила је портпаролка шефице европске дипломатије.

У изјави достављеној агенцији Бета наводи се да је побољшање односа с Косовом "кључно за отварање приступних преговора и генерално перспективу Србије у ЕУ".

"Кетрин Ештон је нагласила потребу да се Србија храбро ангажује у тим преговорима и охрабрила председника Николића да буде спреман да донесе неке тешке одлуке", наводи се у изјави.

Николић је у четвртак после састанка с Кетрин Ештон рекао да му је она пренела да ЕУ неће инсистирати на признавању независности Косова и додао да Србија висе неће учинити ниједан корак ка признавању и да би било узалудно инсистирати на томе.

Председник је рекао да ће српска страна платформу за преговоре с Приштином припремити одмах по његовом повратку у Србију, а да ће висока представница представљати ЕУ у том дијалогу.

"Чим будемо дефинисали ставове, онда ће онај ко буде водио преговоре отићи у Брисел и не мислим да треба да тражимо много да бисимо то добили, мислим да треба напишемо шта желимо и од тога не одустајемо", рекао је Николић новинарима и додао да влада треба да одреди шефа преговарачког тима на највишем политичком нивоу.

Висока представница за спољну и безбедносну политику ЕУ такође је поздравила напредак у спровођењу договора у дијалогу Београд-Приштина и нагласила да се очекује потпуно спровођење свих споразума без одлагања, пише у изјави њене портпаролке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара