Читај ми!

Јешић одбио да отвори Сајам

Потпредседник Владе Војводине Горан Јешић одбио је да отвори Сајам лова, риболова и спорта због тога што планирано да у церемонији отварања учествују и "нелегитимно изабране власти Новог Сада". Градоначелник Милош Вучевић каже да Јешић користи ту манифестацију за обрачун са политичким противницима.

На званичном сајту Владе Војводине је објављено да је Јешић одбио да отвори 45. Сајам лова, риболова и спорта (ЛОРИСТ) због тога што је у церемонији отварања требало да учествују представници "нелегитимно изабране власти Новог Сада".

Јешић је објаснио да би учешће на оваквом догађају значило прихватање актуелних локалних власти и "начина на који су се они ту нашли", наводи се даље на сајту.

"Сматрам да нисам довољно толерантан ни помирљив да бих заједничким учешћем у овој манифестацији могао пружити легитимитет илегално, непоштено и незаконито постављеним представницима локалне власти", рекао је Јешић, а преноси сајт покрајинске владе.

На овакав иступ Јешића реаговао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценом да су Новосађани садашњој градској власти пружили поверење и да је град добио легалну и легитимну власт.

"Понашање којим је потпредседник Владе Војводине исказао нетолерантност према избору Новосађана представља увреду за све оне који живе у Новом Саду и који посећују наш град", пише у саопштењу и додаје се да отварање престижне манифестације као што је ЛОРИСТ треба да шаље поруку развоја и регионалне међународне сарадње а не, како се наводи, да шири политички обојене поруке.

Из кабинета градоначелника истичу да је због несмотреног потеза Горана Јешића бачена сенка на ову манифестацију.

"Јешић са функције на којој се налази треба да делује као представник свих грађана, а не као члан партије. ЛОРИСТ је послужио појединцу као бојно поље за обрачун са политичким неистомишљеницима, уместо да се уз поштовање институције система и традиције приредби отвори", истиче у саопштењу градоначелника Вучевића.

ЛОРИСТ је јутрос отворио државни секретар у Минстарству за пољопривреду, водопривреду и шумарство Данило Голубовић, а свечаности је присуствовао и градоначелник Вучевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво