Читај ми!

ДСС тражи отказивање Параде поноса

Параду хомосексуализма треба отказати, каже портпарол ДСС-а Петар Петковић и истиче да је сексуално опредељење интимно питање.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић затражио је отказивање Параде поноса, указујући да је сексуално опредељење интимно питање и да тако треба и да остане.

"Пошто се ближи датум одржавања параде хомосексуализма, став ДСС је остао исти као и претходних година. Ову манифестацију не треба одржати, параду хомосексуализма треба отказати", рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Петковић је рекао да би Србија требало да се посвети решавању постојећих тешких економских и политичких питања, а не да ствара нове.

Говорећи о ставу известиоца Европског парламента за Србију Јелка Кацина да би Србија требало да промени Устав, Петковић је рекао да то значи да би требало избацити Косово из преамбуле Устава.

Петковић је истакао да ДСС нема ништа против да Кацин буде лобиста независног Косова, али да, уколико жели да говори о промени Устава, пре тога мора да се упише у књигу држављана Србије.

"Тада, као држављанин Србије, може да говори о промени Устава, јер је то суверено право грађана Србије", рекао је Петковић и оценио да би држава и Министарство спољних послова требало да реагују овим поводом.

Петковић је изјавио да ДСС не зна шта је платформа за питање Косова и Метохије, коју би наводно у Њујорку требало да изложи председник Србије Томислав Николић, а да ће своје коментаре дати тек када она буде представљена.

Петковић је рекао да је 24. септембар 2000. године, пре 12 година, био значајан дан и да је победа лидера ДСС Војислава Коштунице над Слободаном Милошевићем значила успостављање демократије, институција и правне државе.

"Знате да се ДСС и њен лидер залажу за државотворну политику и током мандата Коштунице као председника СР Југославије и два премијерска мандата, Србија се развијала, институције су функционисале", оценио је Петковић.

То што смо, нарочито у протекле четири године имали супротно од онога за шта се залагао Војислав Коштуница, то је кажњено на изборима и политика "и Европа и Косово" је доживела крах, рекао је Петковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара