Читај ми!

Тројни састанак о новој влади

Странке које учествују у разговорима о формирању владе настављају рад на појединостима коалиционог споразума. Данас разговори унутар коалиције СПС–ПУПС–ЈС. Седница Председништва ПУПС-а без присуства медија.

Коалиције око социјалиста и напредњака и Уједињени региони Србије наставиће разговоре о формирању нове Владе Србије, уочи потписивања коалиционог споразма у уторак, 10. јула.

Мандатар за састав владе Ивица Дачић раније је рекао да разговор о ресорима још није завршен, али је потврдио да ће шема "осам плус пет плус два" бити и усвојена.

Он је најавио да ће имати разговоре најпре унутар коалиције СПС–ПУПС–ЈС, а потом и консултације о коалиционом споразуму са странкама и коалицијама које ће чинити будућу владу.

Дачић је рекао да ће разговарати и са представницима странака мањина и најавио да ће их позвати да учествују у влади.

Лидер ПУПС-а Јован Кркобабић потврдио је за РТС да ће се данас одржати седница Председништва те странке на којој ће се разговарати о политичком програму владајуће коалиције, али да није предвиђено присуство медија на седници.

Кркобабић је раније рекао да је тај документ у радном облику достављен ПУПС-у и да ће на седници Председништва бити размотрен, изнете примедбе и мишљења.

Према његовим речима, ПУПС није учествовао у његовој изради, већ су то учинили СНС, СПС и УРС.

"Овде је реч о држави и мора се стрпљиво и мудро разговарати", нагласио је лидер ПУПС-а, али и додао да до сада није учествовао у разговорима коалиционих партнера.

"Ми ћемо разматрати тај материјал, без обзира на то што су се према нама понели некоректно", закључио је Кркобабић.

Говорећи о информацијама које су се појавиле у јавности да је ПУПС незадовољан разговорима, Дачић је нагласио да је он више пута рекао да је договор те тројне коалиције да се иде заједно у владу или да не иде нико.

"У понедељак треба да разговарамо о том политичком договору са ПУПС-ом и ЈС-ом. Свака од три партије инсистира на својим посебностима и те посебности морају бити део тог споразума", рекао је мандатар и нагласио да ће се разговори тек водити на основу тог документа.

Дачић је навео да разуме реакције из ПУПС-а с обзиром на то да се "у медијима свашта пише".

Управа УРС-а овластила је лидера Млађана Динкића да потпише коалициони споразум о формирању нове владе и дала сагласност за наставак преговора о формирању нове владе коју ће чинити коалиције око СНС-а, СПС–ПУПС–ЈС и УРС.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије