Читај ми!

СПС: На потезу Тадић и Вучић

У преговорима о влади на потезу су Борис Тадић и Александар Вучић, а не СПС, каже Славица Ђукић Дејановић. Напредњаци мисле да би у њиховој комбинацији Дачић био премијер. О томе са демократама нисмо разговарали, каже потпредседница СПС-а.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић-Дејановић изјавила је да су у преговорима о новој влади на потезу председник Демократске странке Борис Тадић и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, а не социјалисти.

"Њих треба питати докле су преговори стигли", рекла је Ђукић-Дејановић новинарима у седишту СПС у Београду и поручила да лидер социјалиста Ивица Дачић нема претензије да буде премијер.

"Напредњаци мисле да би у њиховој комбинацији Дачић био премијер. О томе са демократама нисмо разговарали", рекла је Ђукић-Дејановић.

Функционерка СПС-а је, ипак, истакла да социјалисти сматрају "да нема политичара који би било коју државну функцију боље реализовао од Ивице Дачића".

Ђукић-Дејановић је рекла да је погрешила што премијерски мандат није дала лидеру социјалиста између два круга председничких избора у мају, док је још обављала функцију вршиоца дужности председника Србије. Да је то урадила, наводи, Србија би данас имала владу.

Ђукић Дејановић је указала да преговори о новој влади не иду жељеном брзином, али је подсетила да још нису истекли законски рокови за формирање извршне власти.

"Разговори не иду динамиком којом бисмо сви ми желели, али је важно да се формира влада која ће се програмски усагласити и решавати економска и национална питања", рекла је Славица Ђукић-Дејановић.

Скупштина Србије је конституисана крајем маја, а рок за формирање извршне власти је 90 дана од тог рока.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара