Читај ми!

ДСС: Неодговорност према грађанима

Неодговорно је и према држави и према грађанима што влада није формирана ни за два месеца, а највећу одговорност за то сносе странке које су окупљене око политике да ЕУ нема алтернативу, истакао ДСС.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић изјавио је да ниједном грађанину Србије није јасно зашто после два месеца није формирана влада и истакао да влада која се прави на тај начин неће ништа добро донети Србији, "поготово ако је формира ДС на основу своје пропале политике да ЕУ нема алтернативу".

"Србија и њени грађани су постали таоци једног невиђеног грабежа за фотеље и борбе странака када су у питању министарска места. Ниједном грађанину Србије није јасно зашто после два месеца није формирана влада нити је било коме јасно која су то политичка и програмска питања која су спорна када је реч о договору око формирања владе", рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Он сматра да је очигледно да је једино спорно "ко ће коју министарску фотељу и позицију добити у будућој влади".

Петковић је навео да влада која се прави на тај начин јесте влада која ништа добро неће донети Србији, "поготово ако је формира ДС на основу своје пропале политике да ЕУ нема алтернативу".

"Никаквих промена онда не може бити у земљи, јер ће се наставити свеукупна агонија која је трајала претходне четири године и ту никаквог побољшања не може бити, већ ће Србија наставити да се и даље урушава и пропада", казао је Петковић.

Будући да ће лидеру ДСС-а Војиславу Коштуници 28. јуна бити уручено највише одликовање Републике Српске, орган Републике Српске на ленти, Петковић је истакао да ће Коштуница заслужено понети то одликовање, с обзиром на његов допринос развоју РС и унапређењу односа две земље.

"Коштуница је све своје снаге усредсредио на очување српског националног интереса, а управо развој Републике Српске и развој Србије, као и њихова међусобна повезаност, јесте један од највећих интереса српског народа", рекао је Петковић, подсетивши да је Споразум о специјалним и парарелним везама са Републиком Српском оснажен управо за време владе Коштунице.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије