Читај ми!

Вучић: ДС тешко до већине

Демократска странка тешко може да формира владу, а коалиција са демократама за сада није реално решење, изјавио Александар Вучић.

Вршилац дужности председника Српске напредне странке Алексанадр Вучић изјавио је да ће Демократска странка тешко формирати владу, као и да велика коалиција са демократама за сада није реално решење, иако се "посредно може закључити да неке западне земље то прижељкују".

"ДС неће лако формирати владу, без обзира што изгледа као да је то готова ствар. Мислим да ће они ту владу тешко формирати, али не кажем да је немогуће", рекао је Вучић за Радио Београд.

"Мислим да ће то бити тешко, јер су људи обично потцењивали оно што сам рекао први дан по завршетку председничких избора, а то је легитимитет", објашњава Вучић и додаје да би та влада би имала легалитет, већину у скупштини, али не и већину у народу.

Вучић је рекао да са лидером Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем већ дуже има личну и неформалну комуникацију, али да званичан одговор за почетак преговора о новој влади још нису добили.

"Правићемо је само ако смо сигурни да нешто може да се промени", нагласио је Вучић, не желећи директно да потврди шпекулације да је СНС Дачићу нудила место премијера.

Вучић је рекао да треба да "занемаримо таштине и направимо тим који би радио у интересу Србије", истичући како има личну дилему да ли треба ући у владу или не.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије