Читај ми!

Чекајући владу

Преговори о влади биће интензивирани почетком следеће недеље, закључено након састанка ДС-а и коалиције око СПС-а. Из те коалиције најављују да ће наредни састанак бити одржан у ширем саставу, али не желе да открију детаље.

Ни после јучерашњег састанка председника Демократске странке Бориса Тадића са лидерима коалиције око СПС-а није познато ко ће формирати владу. Кажу да ће преговори бити настављени и интензивирани почетком следеће недеље.

Из коалиције око СПС-а најављују да ће наредни састанак бити одржан у ширем саставу, али не желе да открију о коме је реч.

Разговори се настављају у понедељак или уторак, каже за РТС председник Јединствене Србије Драган Марковић.

Он негира да Дачић од демократа тражи да буде премијер или ће се у супротном окренути влади са напредњацима, у којој му је, наводно, премијерско место загарантовано.

"Ми смо се сложили да кандидат за премемијера треба да буде Борис Тадић. Тадић треба да направи већину и да нам саопшти да је та већина направљена и да се договоримо око економског програма и политичких циљева које смо ми обећали у кампањи", каже Марковић.

На питање шта је главна препрека због чега није постигнут договор, Марковић одговара да не постоји препрека, већ да се нису договорили о свим темама.

Да ће се разговори, и то у ширем саставу, наставити следеће недеље потврђује и први човек партије пензионера. Не жели да открије ко ће, осим демократа и социјалиста, сести за сто, али како каже, Кркобабић ускоро очекује расплет постизборне драме.

"Очекујем да ћемо за неколико дана формирати владу, али не знам и не могу да кажем прецизно за колико. Оптимиста сам због решености која је исказана на састанку коалиције СПС-ПУПС-ЈС са председником ДС Борисом Тадићем", каже Кркобабић.

Демократе се после састанка са СПС-ом не оглашавају. У међувремену, Уједињени региони Србије су упутили ДС-у и СПС-у предлог програма будуће владе.

Програмом се, како наводе у УРС-у, предвиђа увођење реда у јавне финансије, подршка привреди, развој пољопривреде, децентрализација и регионализација Србије, као и професионализација управљања јавним предузећима.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије