Читај ми!

ЈС: Нисмо тражили да Дачић буде премијер

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС са Демократском странком разговарала о економском програму и о скупштинској већини, рекао лидер Једниствене Србије Драган Марковић. Та коалиција није тражила од ДС-а да Ивица Дачић буде премијер, каже Марковић.

Председник Једниствене Србије Драган Марковић каже да су представници коалиције око СПС-а на јучерашњем састанку са председником Демократске странке Борисом Тадићем разговарали о економском програму и о скупштинској већини.

"Пошто договор није окончан, договорено је да се разговори наставе следеће недеље, тако да очекујем да се у понедељак, уторак наставе разговори о формирању владе", каже Марковић.

На питање да ли је тачно да коалиција око СПС-а тражи да лидер те странке Ивица Дачић буде премијер у будућој влади, Марковић је одговорио одрично.

"Није тачно да је коалиција СПС-ПУПС-ЈС тражила од Демократске странке да Ивица Дачић буде премијер. Ми смо се сложили да кандидат за премијера буде господин Борис Тадић", каже Марковић.

"Борис Тадић треба да направи већину и да нам саопшти да је та већина направљена и да се договоримо око економског програма и око политичких циљева које смо ми обећали грађанима Србије у изборној кампањи. Управо је то један од разлога због чега ми нисмо могли да окончамо разговоре јуче на састанку", каже лидер Једниствене Србије.

Говорећи о томе да ли је Демократска странка прихватила да УРС буде у влади, Марковић је рекао да је коалиција око СПС-а тражила да УРС буде у влади, а да су демократе тражиле да ЛДП буде у влади.

"Сад се чека да се види које мандате тражи УРС, које ЛДП, шта ће добити колиција СПС-ПУПС-ЈС. Није то толико важно било у тим разговорима, важно је како доћи до пара, како пунити буџет, како довести стране инвеститоре у Србију и да се ороче датуми", истиче Марковић.

То је најважније, а то ко ће бити министар овога или онога, како каже Марковић, за коалицију СПС-ПУПС-ЈС није битно.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара