Читај ми!

Минирана кућа Србина у Приштини

Кућа породице Ђокић у центру Приштине минирана пре четири дана. Породица Ђокић није могла да користи кућу, али није желела ни да је прода.

Породична кућа професора Томислава Ђокића минирана је и срушена у центру Приштине, изјавила је Рада Трајковић, посланик Јединствене српске листе у косовској скупштини.

Трајковићева је, како преноси КИМ радио, рекла да је кућа срушена пре четири дана пошто је у њу подметнут експлозив и да је тим поводом у Скупштини Косова јавно затражила хитну реакцију одговорних институција.

"Ђокић и његова породица нису имали право, од протеривања са овог простора, да користе своју кућу, али и нису желели да је отуђе, јер су емотивно везани за тај простор као стари и угледни људи", рекла је Трајковићева.

"С обзиром на то да је заменик премијера Хајредин Кући позвао Србе да се врате, казала сам да би било добро да са угледним професором поразговара и да му се извини, да министар полиције утврди чињенице ко је то урадио, а да министар за повратак у влади Косова преузме одговорност за реконструкцију куће једног тако угледног грађанина", навела је Трајковићева.

Рада Трајковић сматра да је то једини начин да се пошаље порука да је "Србима место овде, на овом простору и рушитељима да ће све што су срушили бити изграђено".

Кућа породице Ђокић налазила се у центру Приштине, преко пута зграде Скупштине општине Приштина, непосредно поред главних косовских институција.

Ђокић је признати научник и истраживач, добитник бројних одликовања. У четири мандата био је декан Медицинског факултета.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара