Читај ми!

Динкић преговорао са Ђиласом и Ракићем

Лидер УРС-а Млађан Динкић каже да од маја није разговарао са Борисом Тадићем, а о влади је преговарао са Микијем Ракићем и Драганом Ђиласом.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је за недељник НИН да од маја није озбиљно разговарао са Борисом Тадићем и додао да је преговоре о формирању владе водио са замеником председника ДС-а Драганом Ђиласом и шефом Тадићевог кабинета Миодрагом Микијем Ракићем, преносе агенције.

"Зашто ме не жели у влади, треба питати Тадића. Мислим да је то у домену психологије, нерационалности, јер није му сметало да се у кампањи позива искључиво на оне ствари које је мој тим урадио, као Фијат, Бенетон...", рекао је Динкић у интервјуу за НИН, преноси агенција Бета.

"Ракић (Миодраг Мики Ракић, шеф кабинета Бориса Тадића) ми је рекао - Знаш, непријатно ми је, али морам да ти пренесем питање мог шефа, да ли би УРС у владу, али без тебе?", рекао је Динкић, преноси Танјуг.

Динкић је рекао да је Ракићу на то питање одговорила чланица Председништва УРС Верица Калановић питањем да ли би ДС променила мандатара. "Заћутали су", пренео је Динкић.

Лидер УРС-а је истакао да су против њега у медијима најчешће сплеткарили људи из ДС-а, али да су радили и против људи из своје странке.

Као пример, Динкић је навео да је потпредседник ДС-а и министар одбране Драган Шутановац често у новинама приказиван у негативном контексту због лоших односа са другим потпредседником партије Душаном Петровићем.

Динкић је додао да претходна влада није била озбиљна и да је радила лоше, а да су седнице личиле на "Великог брата". Први човек УРС-а је одбацио Тадићеве оптужбе да није био тимски играч и оценио да "тим никада није ни постојао".

"Док није Душан Петровић ушао у Владу, (премијер Мирко) Цветковић је прво морао њега да пита за мишљење, па тек онда Тадића, да би се нека одлука донела. Пролазили су месеци, а да се ништа није одлучивало. Имали смо незабележену светску економску кризу, цела јавност је брујала о потреби доношења антикризних мера, ми спакујемо предлог програма, али нема одговора ваља ли то или не. Ништа. Тишина, а време пролази, проблеми се нижу", рекао је Динкић.

Говорећи о томе шта га је спојило са лидером Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем, Динкић је рекао да њега нико у владу не зове због политичке математике или калкулација, већ због тога што би онда у влади неко морао и да ради.

"Неко треба да се пробуди у пола осам и оде на посао, а не да проводи време само у кафанама и у сликању", рекао је Динкић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара