Читај ми!

Дијалогом контролисати ситуацију на Косову

Нема захтева да Србија отвори представништо у Приштини, рекао за РТС државни секретар Оливер Ивановић. Дијалогом држимо под контролом ситуацију на Косову која је напета и која може сваког момента да ескалира и да се претвори у инцидент, каже Ивановић.

Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић оценио је да на Косову предстоји "вруће лето у којем ће бити још спорадичних инцидената".

"Дијалогом ми држимо под контролом ситуацију која је напета и која може сваког момента да ескалира и да се претвори у некакав инцидент, што никоме није у интересу", рекао је Ивановић гостујући у Дневнику на Радио-телевизији Србије.

Државни секретар рекао је да нико никада није тражио и не очекује од Србије да отвори представништво у Приштини.

"Не искључујем да појединци у ЕУ нижег нивоа или неки представници дипломатија земаља западне Европе понекад изнесу неко своје субјективно мишљење, па у том контексту помену тако нешто, али ЕУ се никад није сложила око тога и такви захтеви Србији нису упућени", рекао је Ивановић. 

Ивановић је рекао да у даљим разговорима предстоје тешке теме, попут телекомуникација, које, иако изгледају као техничке, увек имају и политичку конотацију.

"Косово није држава и оно не може имати посебан телефонски број. Веома је битно да решимо питање наших мобилних и фиксних оператера, јер то је оно што би грађанима било од великог значаја", казао је Ивановић.

Коментаришући поједине најаве да Европска унија жели састанак српског председника Томислава Николића и косовске председнице Атифете Јахјага, као и да Србија отвори своје дипломатско представништво на Косову, Ивановић је навео да такви званични захтеви не постоје.

"Састанак два председника био би индиректно признање и ја мислим да се ми нећемо тако далеко упуштати у ту причу", рекао је Ивановић додајући да је то црвена линија коју не треба прећи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара