Читај ми!

СПС: Договор о влади за седам дана

Нови одлазак Ивице Дачића у Москву нема никакве везе са формирањем нове владе, каже функционер СПС-а Петар Шкундрић и додаје да ће нова владајућа коалиција бити договорена за седам до осам дана.

Функционер Социјалистичке партије Србије Петар Шкундрић изјавио је да одлазак председника СПС-а Ивице Дачића у Москву, други пут за месец дана, нема никакве везе са формирањем нове владе.

У изјави новинарима у Привредној комори Србије, Шкундрић је негирао да Дачићеве посете Москви имају везе са формирањем нове владе Србије.

Шкундрић је додао да су то састанци који се планирају од шест до 12 месеци унапред и да Дачић мора да се држи тог плана уколико жели да поштује обавезе уговорене са страним партнерима.

Поводом написа у медијима да је Русија понудила кредит од три милијарде долара Србији, уколико Дачић прихвати коалицију са Српском напредном странком, Шкундрић је истакао да не зна ни за какве нове понуде, већ да раније договорени уговор о стратешком партнерству, између осталог, предвиђа инвестиције и у област енергетике.

Шкундрић је рекао да очекује да се преговори о формирању владе заврше за седам до осам дана, али није желео да спекулише које ће странке чинити владајућу коалицију.

Он је рекао да процену базира на чињеници да су све странке које су потенцијални чланови будуће владајуће коалиције изнеле своје ставове и принципе на којима желе да се формира нова власт.

Како је навео, СПС још није преговарао са СНС-ом, али постоје контакти међу свим странкама о питањима и принципима важним за формирање нове владе.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара