Читај ми!

У Беч по канадску визу

Уместо у Београду, од прошлог месеца грађани Србије захтеве за канадску визу предају у улици Лауренцерберг број 2 у Беч. Могуће је да се жели предупредити имиграциони талас који би запљуснуо Канаду, сматра професор Драган Симић.

Грађани Србије који желе да путују у Канаду, морају да оду у Беч по визу. Конзуларна представништва Канаде из три земље, Србије, Црне Горе и Македоније, пресељена су у аустријску престоницу, због рационализације трошкова, а како је најављено, Канада до краја године гаси 11 конзулата широм света.

Тако, уместо у Кнеза Милоша, Срби од прошлог месеца захтеве за канадску визу предају у улици Лауренцерберг број 2 у Бечу. Процедура остаје иста, кажу у Амбасади Канаде, а разлог спајања конзуларних одељења из више земаља је рационализација трошкова.

Овдашњи познаваоци дипломатијем, међутим, сматрају да осим тих разлога постоје и они који се дипломатски прећуткују.

Професор Факултета политичких наука Драган Симић каже да је могуће да се на овај начин жели предупредити имиграциони талас оних који би запљуснули Канаду.

"На нашу срећу, разлози за то нису рат, насиље и сукоби, али је то озбиљна економска криза која дрма јужну Европу, а очекује се да ће захватити Балкан, каже Симић и додаје да се зато сели конзуларно представништво три земље.

Када је реч о Македонији, Србији, Црној Гори, да би се то преупредило, каже Симић, вероватно је да се мало отежавају услови да се добију папири за привремени или трајни боравак у Канади. Према његовим речима, то је један потпуно легитиман потез.

Осим личног одласка по визу у Беч, захтев за њу се може одштампати са веб сајта канадске амбасаде у Бечу, попунити, а затим послати поштом или преко курира у Аустрију.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара