Читај ми!

СПС: Још нема већине

Парламентарне већине још нема, рекла потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић, али додала да постоји тежња коалиције око СПС-а да са ДС-oм формира већину. Председник ЈС-а Драган Марковић вечерас разговара са Ивицом Дачићем.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је да још нема парламентарне већине и да све странке разговарају о новој влади.

"Сви са свима разговарају, а већине још нема", рекла је Ђукић Дејановић агенцији Бета на питање какав је став СПС-а у вези са позивом Српске напредне странке да почну преговоре о влади.

Славица Ђукић Дејановић рекла је Танјугу да постоји тежња коалиције окупљене око социјалиста да са ДС-oм формира парламентарну већину, али да нема информације да се у том правцу нешто битно догодило.

Преговоре води лидер социјалиста Ивица Дачић и од недавног састанка са лидером ДС-а Борисом Тадићем, о чему је јавност обавештена, "нема информација да се нешто битно догодило", навела је Славица Ђукић Дејановић.

Потпредседница социјалиста је рекла да је о најави ужег председништва ДС да ће вечерас бити настављени разговори са коалицијом око социјалиста чула из медија, с обзиром на то да се налази у Крагујевцу, где ради као лекар.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић најавио је да ће вечерас разговарати са лидером СПС-а Ивицом Дачићем, између осталог, и о економском програму.

"Причаћемо о свему, о економском програму, правимо и ми и ДС свој економски програм, па ћемо после на састанку да видимо шта је наш, а шта њихов предлог", рекао је Марковић Танјугу.

Марковић је рекао и да сматра да будућа владајућа коалиција треба да буде велика.

Лидер ЈС, међутим, није желео да коментарише најаву ДС да ће данас одржати додатне консултације око формирање владе са коалицијом СПС-ПУПС-ЈС, ЛДП и УРС, као ни позив лидера напредњака Александра Вучића социјалистима да формирају владу.

Потпредседник СПС-а Жарко Обрадовић не сумња да ће се наћи најбоље решење када је реч о формирању будуће владе.

"У јавности је створена атмосфера да треба што пре формирати владу. По мом мишљењу, боље је формирати квалитетну владу него кусу владу", рекао је Обрадовић раније данас за РТС.

Уз напомену да су преговори саставни део формирања парламентарне већине, Обрадовић је рекао да постоје уставна и законска ограничења и да се до септембра мора формирати влада, а да не сумња у то да ће се наћи најбоље решење.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара