Читај ми!

Вучић: Позив СПС-у

Српска напредна странка званично је позвала Социјалистичку партију Србије на разговоре о формирању републичке владе, рекао лидер СНС-а Александар Вучић.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да је та странка званично позвала Социјалистичку партију Србије на разговоре о формирању републичке владе.

"СНС позива СПС да кренемо у разговоре о формирању владе. Сматрамо да Србија нема времена за губљење", истакао је Вучић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, Влада неће бити формирана за четири дана, али би се, како каже Вучић, до понедељка могло знати које политичке странке би могле да учествују у њеном формирању.  

Лидер СНС-а рекао је да постоје четири приоритета и циља које би будућа влада требало да оствари, односно око чега би требало да се постигне договор. 

Први политички и стратешки циљ јесте, наводи Вучић, онај о коме је и председник Србије Томислав Николић говорио у Бриселу – да Србија добије датум за отпочињање преговора за чланство у Европској унији.

Следе економске реформе, борба против корупције и криминала и испитивање свих "пљачкашких приватизација", те питање како и на који начин сачувати територијални интегритет Србије не одустајући од европског пута.

Лидер СНС-а сматра да ће се до понедељка знати ко ће формирати владу, али не и да ће она до тог дана бити формирана, како су неки интерпретирали његову изјаву.

Одговарајући на питање новинара да ли је разговарао са функционерком УРС-а Сузаном Грубјешић, Вучић је у шали одговорио да се са њом није срео, али да ће је позвати на кафу.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се