Читај ми!

Опљачкана повратничка кућа

Повратничка кућа у селу Клинавац код Клине опљачкана, а из ње је изнето комплетно покућство и скинути прозори, каже председник Месне заједнице Јово Јовић.

У селу Клинавац код Клине опљачкана је повратничка кућа, са које су скинути прозори и однето комплетно покућство, рекао је председник месне заједнице Јово Јовић.

Косовска полиција и Кфор обавештени су о нападу на Србе повратнике у том крају који су у последњих месец дана изложени непрестаним нападима, обијању и пљачки кућа.

Јовић је, како преноси КиМ радио из Чаглавице, подсетио да је осим синоћ опљачкане куће Горана Видића у последње време обијено и опљачкано десетак повратничких кућа, док у преосталих двадесетак живе углавном по једно или двоје стараца српске националности.

Према његовим речима, постоји опасност да ће се повратници, сви до једног, иселити, јер су изложени непрестаним претњама и уценама и крађама, на шта Косовска полиција и Кфор ћуте и ништа не чине да их заштите.

"Не знамо од кога више да тражимо заштиту. Сви ћуте и као да једва чекају да се иселимо", рекао је Јовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се