Читај ми!

СНС: ДС и СПС немају већину

Очигледно је да ДС и СПС немају већину за формирање владе, каже функционерка СНС-а Зорана Михајловић. Потребно је да то и кажу како би СНС званично кренуо у формирање владе, истиче Михајловићева.

Функционерка Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да је очигледно да Демократска странка и Социјалистичка партија Србије немају потребну већину за формирање владе и да то треба да кажу како би смо кренули званично у формирање владе.

"Странка мисли да је влада морала давно да се формира, да Србији треба што хитније влада, због веома тешке економске и социјалне ситуације. Они који су најављивали већину, мислим пре свега на ДС и СПС, очито је да ту већину немају. Мислим да то морају и да кажу како би победници на овим изборима, а победник је СНС, кренули у званично формирање Владе", навела је Михајловићева.

Према њеним речима, "није нормално" да већ месец дана грађани слушају о томе да већина постоји, а да уствари све чека и све стоји зато што те владе нема.

Михајловићева је напоменула да СНС има неформалне резговоре са другим странкама, али није прецизирала о којим је партијама реч.

"Наравно да неформалних разговора увек има. Ми смо озбиљна странка којој је заиста стало да Србија што пре добије владу. Ефикасну владу, која неће бити са оним људима који су уништавали Србију, него са оним људима који ће да начине праве промене у Србији", поручила је Михајловићева.

Функционерка СНС-а је рекла да оног тренутка када ДС јавно каже да није у стању да направи већину, напредњаци ће званично кренути у формирање владе.

"Сигурно је да Србија неће чекати месец дана нову владу коју буде формирала СНС, него у најкраћем могућем року" рекла је Михајловићeва.

На питање да ли има притисака из иностранства на формирање владе, Михајловићева је одговорила да напредњаци нису имали "апсолутно никакве притиске".

"Изгледа да су све друге земље много свесније тога да је Србији потребна што пре влада, него што су свесни они који данас покушавају да направе већину, попут ДС", сматра Михајловићева и поновила да је влада хитно потребна Србији наводећи да је у Европи криза и да Србија не може из ње да изађе ако се влада не састави брзо.

Упитана да ли је могућа "велика коалиција", Михајловићева је навела да "није реално да СНС са ДС-ом прави владу".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се