Антићу други мандат

Пред нама је пуно важног посла и верујем да ћемо заједно, и већина и опозиција, проналазити одговоре на проблеме у Београду, рекао Александар Антић који је поново изабран за председника Скупштине града Београда. Сутра вероватно избор градоначелника.

Верификацијом мандата 110 одборника, поновним избором Александра Антића из СПС-а за председника градског парламента и избором Антићевог заменика и секретара Скупштине данас је конституисана Скупштина града Београда.  

Антић је тајним гласањем добио подршку 67 одборника Скупштине града Београда, што представља већину од укупног броја одборника.

Нови сазив градског парламента чини 50 одборника листе "Избор за бољи Београд", 37 "Покренимо Србију", 13 одборника коалиције СПС-ПУПС-ЈС и 10 одборника ДСС.

Антић се захвалио одборницима на избору и поверењу, захвалио се Београђанима због подршке коалицији СПС-ПУПС-ЈС и навео да ће та коалиција и ДС и даље водити Београд у интересу грађана.

"Пред нама је пуно важног посла, времена су тешка и верујем да ћемо заједно, и већина и опозиција, проналазити одговоре на те проблеме. Београд мора да помогне Београђанима, поготово онима који живе најтеже", рекао је Антић, додајући да приоритет треба да буду наставак инфраструктурних пројеката, попут обилазнице око Београда и моста Земун-Борча.

Он је додао да градски парламент не треба да се бави високом политиком, већ животом Београђана и да предлаже решења која ће им олакшати свакодневницу. Антић је три пута биран за одборника СПС у Скупштини града Београда, а за председника Скупштине града први пут је изабран децембра 2008. године. 

Одборници су за Антићевог заменика изабрали Зорана Алимпића (ДС), који је и у претходном мандату обављао ту функцију, док је за секретара парламента изабрана Ирена Љубомировић Иванковић (ДС), која је такође ту функцију обављала у претходном мандату. 

Полемика Ђиласа и Вучића  

Расправу о избору председника обележила је краћа полемика одборника ДС-а Драгана Ђиласа, коме је верификацијом мандата престала функција градоначелника Београда, и Александра Вучића из СНС-а, који је након што му је верификован мандат усмено поднео оставку на место одборника.

Ђилас је, пошто је Вучић рекао да је у граду у претходном периоду вођена лоша политика, која је резултирала незапосленошћу и великим дугом главном града, истакао да је у Београду у претходне четири године урађено много тога, а да су томе најбољу потврду дали грађани на изборима 6. маја.

Пре конститутивне седнице Демократска странка и Партија уједињених пензионера Србије потписале су коалициони споразум у граду којим је, између осталог, предвиђено да сви пензионери који имају примања не већа од 20 хиљада динара у наредном четворогодишњем мандату добију надокнаду у истом износу, која би им била исплаћивана у четири рате у току године. 

До избора Антића за председника градског парламента седницом је председавао најстарији одборник Бранислав Белић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара