Читај ми!

Пристојнија и јефтинија кампања

Анализе извештаја о страначким кампањама не треба очекивати пре средине јула, изјавио професор Зоран Стојиљковић председник Одбора Агенције за борбу против корупције. Он је оценио да је ова кампања била "пристојнија и јефтинија", од ранијих.

Прве резултате анализе извештаја политичких странака о трошковима предизборне кампање не треба очекивати пре половине јула, изјавио је председник Одбора Агенције за борбу против корупције Зоран Стојиљковић.

Стојиљковић је гостујући у Дневнику РТС навео да је у Агенцију до сада стигло више од 450 извештаја који се односне на финансирање предизборне кампање за парламентарне и први круг председничких избора.

Према његовој оцени, број пристиглих извештаја је задовољавајући, имајући у виду да се очекује да ће их укупно бити више од 1.000.

Стојиљковић је подсетио да је јуче истекао рок за подношење извештаја у електронској форми, док писане извештаје странке треба да предају Агенцији од 18. јуна.

Када је реч о партијама чији су кандидати учествовали у другом кругу председничких избора рок за електронске извештаје истиче 24. јуна, а за писане почетком јула.

Стојиљковић је истакао да Агенцију чека сложен посао, јер извештаји имају на стотине страница и прве прелиминарне резултате не треба очекивати пре половине јула, оценивши да је предизборна кампање била "нешто пристојнија и јефтинија", пре свега због ограниченог времена за предизборне спотове на телевизијама.

Осврћући се на преговоре о формирању владе, он је истакао да Србија не сме себи да дозволи и да нико неће толерисати да се тај процес одлаже и чека истек законског рока - 8. септембар.

Како је нагласио, влада мора бити формирана до краја јуна или почетком јула, будући да је чекају бројне обавезе и проблеми.

"Нови избори би били јак ударац на кредибилитет земље, на поверење у способност и капацитет његових политичких субјеката и друштва уопште", оценио је Стојиљковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се