Миловић поново председник општине Звечан

Одлуком одборника Скупштине општине Звечан за председника Општине изабран Драгиша Миловић који је и раније обављао ту функцију.

Одборници Скупштине општине Звечан су на првој редовној седници поново за председника општине изабрали Драгишу Миловића, који је и до сада био на челу те општине.

За заменика председника општине поново је изабран Миодраг Ацић, а на седници је изабрано и петочлано општинско веће.

До избора новог руководства у општини Звечан дошло је након локалних избора који су у овој општини на северу Косова одржани 6. маја и поред противљења Београда и дела међународне заједнице.

Миловић је истакао да је данашњом седницом на неки начин заокружена воља грађана исказана на изборима 6. маја, а у складу са Уставом и законима Републике Србије, и изразио наду да ће будућа Влада поштовати вољу грађана.

Миловић је изјавио Танјугу да ће са својим сарадницима радити пре свега на очувању мира у Звечану, затим на побољшању услова живота грађана и запошљавању младих и да ће заједно радити са државом Србијом и Владом која ће бити изабрана.

Са представницима међународних институција ћемо наставити сарадњу у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности. Наставићемо сарадњу са УНМИК-ом и ОЕБС-ом а и са Кфором и Еулексом уколико су статусно неутрални, у свом мандату и уколико се придржавају Резолуције 1244, истакао је Миловић.

Он је додао да следи тежак период, пун изазова и да само сложно имамо шансу да останемо оно што јесмо - део државе Србије, изразивши наду да ће тако и бити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара