Читај ми!

Болница угрожена због проблема с таблицама

Рад болнице у Шилову код Гњилана потптуно је паралисан због забране употребе српских таблица на возилима хитне помоћи. Највећи проблем је што пацијенте треба превести до Врања на дијализу.

Рад Здраственог центра "Јосиф Васић" у Шилову, надомак Гњилана, у потпуности је паралисан због забране употребе српских таблица на возилима хитне помоћи, пренела је локална ТВ Пулс из Шилова.

Највећи проблем Здравственом центу представља превоз 11 пацијената које треба транспортовати до Врања и назад на дијализу, изјавила је синоћ директорка тог центра Јелица Крчмаревић.

"Пацијенте возимо једним импровизованим амбулантним возилом са КС таблицама до административног прелаза Кончуљ, где их пребацујемо у наше санитетско возило којим иду до Здравственог центра у Врању", објаснила је Јелица Крчмаревић.

Она је нагласила да су их косовски полицајци на прелазу Бела Земља на путу Гњилане–Бујановац упозорили да неће дозволити превоз пацијената у импровизованим амбулантним возилима јер аутомобил није регистрован за ту намену.

"Не дозволити превоз пацијената који треба да оду дијализу, а која за њих значи живот, ван је здраве памети", рекла је Крчмаривићева, изражавајући наду да ће бити пронађен излаз из такве ситуације.

За Микицу Максимовића из Косовске Каменице одобрење лекарске комисије да може да користи превоз Центра за контролни лекарски преглед деце у Београду не значи ништа.

"Не знам како ћу до Београда, превоз немам, а ни финансијска средства да бих сам сносио трошкове путовања", каже Максимовић.

Лекар у том центру Давид Стојановић изјавио је да су службена возила регистрована на гњиланске таблице и да је од 1. јуна, када је ступила на снагу уредба косовске владе о забрани кретања аутомобила са српским таблицама са почетним словима косовских градова, њихов рад паралисан.

Стојановић је казао да је број пацијената смањен за 80 одсто и да овакву ситуацију не памти у тридесетпетогодишњем раду, јер је возни парк блокиран.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара