Читај ми!

Одложен састанак ДС и коалиције око СПС-а

Најављени састанак лидера ПУПС-а Јована Кркобабића са лидрима СПС-а и ДС-а Ивицом Дачићем и Борисом Тадићем није одржан, пошто је Дачић отпутовао у Москву. Није ми познато да ли је договорена скупштинска већина, рекао раније Кркобабић.

Лидер социјалиста Ивица Дачић отпутовао је у Москву, због чега није одржан састанак са лидером ПУПС-а Јованом Кркобабићем и ДС-а Борисом Тадићем, који је Кркобабић раније најавио.

Кркобабић је Танјугу раније рекао да на састанку очекује да од Тадића "чује новости" у вези са формирањем владе и да још не зна да ли ће те новости бити позитивне или негативне.

"Очекујем да нам Тадић нешто ново саопшти, али тренутно не могу да тврдим ни да је постигнута већина, ни да то није учињено", рекао је Кркобабић.

Кркобабић је рекао да је за изјаву председника Покрајинског одбора ДС-а у Војводини Душана Елезовића да је ДС веома близу договора о формирању владе са коалицијом СПС-ПУПС-ЈС и ЛДП-а чуо преко медија и поновио да он нема сазнања о постигнутој већини.

Према речима Кркобабића, до краја месеца биће познато да ли је коалиција СПС-ПУПС-ЈС и странака око ДС-а успела да се договори о будућој влади.

"Ако се то не догоди, предстоји нам разговор са другим странкама, а уколико и то не успе - теоријски није немогуће да се ипак створи велика коалиција ДС-а и СНС-а", рекао је Кркобабић.

Председник ПУПС-а је нагласио да не одустаје од раније изнетих принципа, међу којима је и противљење смањењу или замрзавању пензија, а у прилог томе навео и да се Тадић са тим сложио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара