Читај ми!

Разговори Николића и ДС-а

Председник Србије Томислав Николић разговарао о формирању владе са представницима коалиције "Избор за бољи живот". Коалиција око ДС-а близу формирања владе, рекао после састанка лидер ДС-а Борис Тадић.

12.40 - Лидер ДС-а Борис Тадић обавестио председника Томислава Николића да је коалиција око ДС-а близу формирања владе.  

12.02 - Почели разговори председника Србије Томислава Николића са представницима коалиције "Избор за бољи живот".

У оквиру консултација за формирање нове владе, председник Србије Томислав Николић разговорао је са представницима коалиције "Избор за бољи живот".

На разговоре у зграду Председништва Србије на Андрићевом венцу дошли су председник Демократске странке Борис Тадић, његов заменик Драган Ђилас, потпредседници Драган Шутановац, Душан Петровић, Бојан Пајтић и Јелена Триван, као и председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић.

Тадић је са сарадницима на Андрићев венац дошао пешке из правца Скупштине града Београда.

Представници ЛСВ-а раније су рекли да неће присуствовати разговорима и додали да Борис Тадић има пуно право да разговара у име коалиције.

Председник Покрајинског одбора Демократске странке у Војводини Душан Елезовић рекао је јуче да ће кандидат за премијера Борис Тадић обавестити председника Николића о разговорима који се воде о формирању скупштинске већине и владе са представницима СПС-а, ЛДП-а, СДА и СВМ-а.

Елезовић је претходно рекао да ће Борис Тадић председнику Николићу саопштити да постоји скупштинска већина за формирање нове владе.

Међутим, лидер социјалиста Ивица Дачић рекао је за РТС да разговори о формирању владе нису дошли до тренутка када се може рећи да постоји парламентарна већина.

"Никакве већине не може бити док се не расправе питања која су од државног и националног значаја – однос према Косову и Метохији и Републици Српској", навео је Дачић.

Председник Србије Томислав Николић је консултације са парламентарним странкама, по чијем ће завршетку одлучити коме ће дати мандат за формирање нове владе, започео пре два дана разговорима са представницима коалиције "Покренимо Србију".

Николић је раније рекао да се нада да ће нова влада врло брзо бити формирана и да ће седмица која је у току бити последња у којој ће Србија "губити време".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара