Читај ми!

СДА: Промена Устава главни циљ

Очекујем да ћу учествовати у новој влади, рекао лидер Странке демократске акције Сулејман Угљанин, додајући да ће главни циљ те странке бити промена Устава.

Лидер Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин рекао је да након разговора са лидером Демократске странке Борисом Тадићем очекује да ће учествовати у новој Влади Србије, као и да је главни циљ његове странке промена Устава Србије.

"Ми смо дали подршку Тадићу за формирање Владе и нама је важно стратешко партнерство. Очекујем учешће у Влади и свима је важна што стабилнија скупштинска већина због многих ствари које нас очекују. Промена Устава је главни циљ", рекао је Угљанин за турску агенцију Анадолија.

Лидер СДА је навео да ће се, када се са осталим коалиционим партнерима из актуелне владе постигне договор, разговарати о техничким решењима.

Угљанин, који је у актуелној техничкој влади министар без портфеља задужен за развој недовољно развијених подручја, очекује да ће нова Влада Србије имати министарство које ће бавити овим питањем.

"Свакако да очекујем да ћу бити на челу тог министарства које ће имати јачи буџет", рекао је Угљанин и додао да ће економски развој, отварање нових радних места и добијање инвестиција бити приоритет у његовом раду.

Угљанин је рекао да ће добијање европских фондова преко "Санџачке куће" која је отворена у Бриселу, а која ће се бавити питањем неразвијених подручја, бити кључни циљ у привлачењу страних инвестиција.

Лидер СДА очекује да ће се Влада Србије формирати најкасније у току наредних месец дана.

Демократска странка је јуче саопштила да је разговарала о формирању нове Владе Србије са Странком демократске акције Санџака на којима је закључено да ће две странке, које су имале успешну сарадњу у претходном мандату, учествовати и у формирању нове парламентарне већине и Владе.

СДА Санџака је као мањинска листа на парламентарним изборима у Србији одржаним 6. маја освојила два посланичка мандата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара