Читај ми!

Замрзавање плата последња мера

Замрзавање плата и пензија, као и повећање ПДВ-а последње су теме на дневном реду одговорне државе, каже кандидаткиња СНС-а за премијера Јоргованка Табаковић.

Кандидаткиња Српске напредне странке за премијера Јоргованка Табаковић изјавила је да замрзавање плата и пензија, као и повећање ПДВ-а нису мере о којима може да се говори као о првим мерама које једна одговорна држава треба да предузме.

Табаковићева је указала да би сви који се баве пословима јавних финансија требало да имају на уму да је повећање ПДВ-а последња мера која треба да буде предузета и да она директно утиче на стандард становништва.

"Ова држава је неодговорна и они који је представљају опет би да узму тамо где је најлакше", рекла је Табаковићева новинарима на скупу о већој финансијској одговорности власти у Србији, који је организовала Државна ревизорска инстутиција.

Табаковићева је нагласила да док не буду исцрпљене све резерве уштеда у држави, као што су боља наплата пореза, увођење сиве економије у легалне токове, ефикасније спровођење јавних набавки, смањење пореза на плате, о повећању пореза на основне животне намирнице не треба бити ни говора.

Она је навела да се тако не добија кредибилитет да се земља извуче из кризе.

"Прича о повећању ПДВ-а, као једној о првих мера, говори о томе да се уопште не мења приступ јавним финансијама и буџету, јер се увек прибегава да се узме тамо где је најлакше, а не тамо где држава има задатак и обавезу да открије одливање јавних средстава на много места на којима смо јавно указивали", рекла је Табаковићева.

Јоргованка Табаковић је рекла да је замрзавање плата и пензија последња тема на дневном реду, као и да се и за социјално угрожене категорије становништва може наћи резерва у прогресивном опорезивању виших прихода оних који зарађују више и изнад су средње класе.

Према њеним речима, нико нема право да у Србији смањује и замрзава пензије док не покаже да држава не постоји због власти и "привилеговане политичке касте, која неће да се лиши својих привилегија".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије