Купер се повлачи?

Европски посредник у дијалогу Београда и Приштине Роберт Купер намерава да се повуче са те функције почетком следећег месеца, сазнаје Танјуг из дипломатских извора у Бриселу. Маја Коцијанчич тврди да та информација није тачна.

Почетком следећег месеца, европски посредник у дијалогу Београда и Приштине Роберт Купер намерава да се повуче са те функције, сазнаје Танјуг из дипломатских извора у Бриселу.

Високо рангирани европски дипломата који је инсистирао на анонимности рекао је Танјугу да Купер намерава да се повуче до 1. јула да би се усредсредио на Мјанмар, где је у току процес демократске транзиције.

Купер је у дугогодишњој пријатељској вези са Аунг Сан Сун Ћи, лидерком опозиције у Мјанмару која је недавно пуштена из кућног притвора и изабрана за посланика у тамношњем парламенту.

Маја Коцијанчич, портпаролка шефице европске дипломатије тврди да ова информација није тачна.

Купер је још увек посредник у дијалогу и усредсређен је на оно што тек треба да се уради, рекла је Коцијанчич Танјугу, не улазећи у детаље.

Међутим, још два извора из европских институција су независно један од другога потврдили да је информација да Купер планира да се повуче тачна.

Ови извори кажу да би Купер могао да се предомисли ако Ештон буде инсистирала да остане, али да се још увек чека да се види како ће се избор Томислава Николића одразити на дијалог Београда и Приштине.

Ту је и чињеница да Купер у августу пуни 65 година, што је по правилима ЕУ горња старосна граница за европске функционере.

У изузетним случајевима је дозвољено да се на положају остане и након 65. рођендана, али за сада још увек није одлучено да ли ће тако бити и у Куперовом случају, кажу Танјугови извори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара