Читај ми!

Јовановић: Разговарам са Тадићем

После вечерашњих разговора са Борисом Тадићем биће јасније да ли ће ЛДП учествовати у новој влади, каже Чедомир Јовановић. У досадашњим разговорима није се причало о кадровским функцијама, рекао лидер ЛДП-а.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да ће вечерас завршити разговоре о формирању владе са председником Демократске странке Борисом Тадићем.

Јовановић је рекао да би након вечерашњих разговора требало да буде јасније учествује ли ЛДП у новој влади.

Чедомир Јовановић је рекао да се у досадашњим разговорима није причало ни о каквим кадровским функцијама, већ искључиво о будућности државе.

"Ми разговарамо само о оријентацији земље, не о функцији за мене или било ког државног чиновника", рекао је лидер ЛДП-а после обележавања Дана МУП-а и полиције у наставном центру "Макиш".

Лидер ЛДП-а рекао је да га интересује да Србија добије ефикасну владу. "Никога не уцењујемо, овде се не ради о мандатима и о појединачним случајевима - ја и сви ми желимо да Србија добије владу која ће државу извести из коме у којој се налази", навео је Јовановић.

"ЛДП је увек чинио све да помогне нашем друштву, а колико смо у томе били подржани од других, сада није важно. Једино не прихватамо да се од нас тражи да Србију лажемо", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је навео да је та странка имала разумевање и за ситуацију у којој се налазе друге странке као и за позицију у којој се налази Тадић. "Можемо бити део владе која ће ставити тачку на тумарања ове земље", рекао је председник ЛДП-а, додавши да на то питање Тадић треба да одговори.

"Када смо последњи пут овако залутали, постали смо најнесрећније друштво, то је било крајем осамдесетих и деведестих година прошлог века а данас Србија нема право на такву грешку", рекао је лидер ЛДП-а.

Јовановић: Србија нема право на грешку

Према његовим речима, право на грешку Србија нема и зато јер смо "ми живи сведоци оних грешака које су друге генерације чиниле у прошлости".

Чедомир Јовановић је навео и да неће учествовати у поновном прављењу грешака из прошлости, али да је спреман "да буде део храброг лидерства" у излазу из проблема.

"Ту сам да будем део тога са свима који су на тако нешто обавезни - они нису само у политици већ су и на неким другим адресама, у цркви, академији, Универзитету, пословном свету, на сваком оном месту које је толико обесчашћено погрешном полтиком да данас звучи готово невероватно да те институције треба да помогну земљи", рекао је он.

Лидер ЛДП наводи да је политика за то одговорна, а да је промена политике пут до нормалне Србије.

Чедомир Јовановић је рекао да се неће помирити да му било ко држи лекције из Бањалуке, додавши да нема ниједан лични проблем са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

"Нека му други, као бањалучком везиру, иду на ноге, ја то нећу чинити, нити ћу се помирити са идејом да Србија постане проклета авлија", истакао је Јовановић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара