Читај ми!

Омеровић: Недопустиво понашање Додика

Милорад Додик се понаша као председник Србије, рекао функционер СДПС-а Мехо Омеровић, реагујући на изјаве Додика који се супроставио уласку лидера ЛДП-а у нову владу. Додик ће овако само додатно заоштрити ионако тешку ситуацију, а може нанети штету и грађанима Републике Српске, сматра Омеровић.

Функционер Социјалдемократске партије Србије Мехо Омеровић осудио је изјаву председника Републике Српске Милорада Додика о дистанцирању ако у Владу Србије уђе лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, истакавши да је недопустиво да се он тако понаша према грађанима Србије и њеним државним институцијама.

"Недопустиво је да се тако односи према грађанима Србије и њеним државним институцијама, посебно што у свакој прилици наглашава да му је стало до јаке Србије. Нико оваквим претњама не сме да се меша у унутрашње ствари друге државе", оценио је Омеровић у изјави Танјугу.

Према његовим речима, Додик ће овако само додатно "заоштрити ионако тешку ситуацију, а може нанети штету и грађанима Републике Српске и сарадњи њених институција са Владом Србије".

Додик је јуче, на конференцији за новинаре са министром унутрашњих послова Србије Ивицом Дачићем у Бањалуци, рекао да ће Република Српска протестовати против било какве владе која би "усложила сарадњу институција Српске и владе Србије", односно против неког ко, како је рекао, говори ружно о Српској и јасно се супроставио уласку лидера ЛДП-а у Владу Србије.

"Нама таква Влада Србије не треба и ово је моја порука свим другима. Без оклевања ћемо се дистанцирати од политике такве владе. Ако Србији то треба, онда нека узме Чеду Јовановића", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Мехо Омеровић је рекао да се "председник Републике Српске понаша као да је председник Србије и да би, уместо Томислава Николића, он изгледа хтео да нађе мандатара за састав Владе Србије".

"Већ је почео и да саставља владу, па тако каже да неће толерисати улазак Чеде Јовановића у њу. Иако не зна каква ће бити политика будуће владе, он каже да ће се без оклевања дистанцирати од такве политике", додао је Омеровић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара