ЛДП: Нови концепт политике према Косову

Ситуација на северу Косова је крајње озбиљна, рекао лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић и указао да је неопходан нови концепт политике према тој покрајини, који ће бити рационалнији и окренутији конкретним животним проблемима.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да је ситуација на северу Косова крајње озбиљна и указао да је неопходан нови концепт политике према тој покрајини, који ће бити рационалнији и окренутији конкретним животним проблемима.

"Он може да буде направљен и ми смо спремни да о њему јавно разговарамо, без калкулисања и врло отворено, између осталог и у процесу формирања нове владе, независно од тога ко ће бити власт, а ко опозиција. То је одговорност нас политичара у Србији, зато што цену наших односа или заблуда не могу више да плаћају људи који на Косову живе", истакао је Јовановић у изјави достављеној Танјугу.

Јовановић је поводом јутрошњег инцидента на северу Косова рекао да сви у овом тренутку морају да се понашају политички разумно и одговорно и да се "не заклањају иза рутинских апела на све стране".

"Више нема времена за калкулисање, немуште изјаве или саопштења. Онај ко жели да буде политички лидер у Србији, пре свих председник Србије, дужан је да макар сада, после свега и уз велико закашњење, разуме и јасно саопшти истине о којима смо ми говорили још прошлог лета, када је концепт барикада и клинча Срба са међународном заједницом дуго подржаван из Београда", казао је Јовановић.

Он је истакао да ниједан сународник на Косову не сме више да буде изложен сукобима, ризицима по живот, јер "ниједна политика није тога вредна, а нарочито не она које се стално заклања иза фраза о националном јединиству, без спремности да каже шта би то јединство подразумевало, каква је корист за косовске Србе у сукобу са међународном заједницом и Приштином".

"Зато ни данас проблем барикада и њиховог уклањања не може бити сведен на питање односа председника општина на северу Косова и званичника међународних трупа. Те барикаде су последњи остаци погрешне и тврдоглаве политике која мора да се замени новом и реалнијом политиком, која неће робовати рејтингу и популарности, него водити рачуна о интересу свих Срба на Косову", напоменуо је лидер ЛДП.

Јовановић сматра да је време "за политичке одговоре на неодрживу ситуацију, провизоријим који тамо влада, све отворенији политички сукоб између Срба са севера Косова и Београда, неповерење које је само продубљено током изборне кампање и након избора".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије