Читај ми!

Конституисане СО Звечан и Зубин Поток

Оформљене Скупштине општина Звечан и Зубин Поток, чему се противи Влада Србије. Скупштине конституисане на основу резултата локалних избора 6. маја. Седницу у Звечану напустили одборници УРС-а. Влада је у техничком мандату и неће реаговати, каже Оливер Ивановић.

У Звечану где су 6. маја, упркос противљењу власти у Београду, одржани локални избори, конституисана је скупштина општине.

За председника Скупштине општине изабран је Момчило Гвоздић из СПС-а, за заменика Добросав Добрић из СРС-а, док је нови секретар Наташа Радовић.

Претходно су верификовани мандати 27 одборника. Председник Општине Звечан Драгиша Миловић рекао је раније новинарима да ће на седници, после верификовања мандата и избора, бити речи о судбини барикаде у Рудару.

Реагујући на најаве о непризнавању локалних избора одржаних 6. маја у општинама Звечан и Зубин Поток и о увођењу привремених управа од стране Владе Србије, Гвоздић је рекао да би то значило гашење српских институција на том простору.

Данашњу седницу СО Звечан напустили су одборници Уједињених региона Србије.

Председник општинског одбора УРС-а у Звечану Стојанка Петковић, као разлог за напуштање седнице навела је то што су неке од њених колега одборника, наводно, вређале њу и њену странку након што су одржани избори у Звечану.

На конститутивна седници скупштине општине Зубин Поток договорено је да због специфичних услова на северу Косова у власти учествују све странке које су ушле у локалну скупштину.

У Скупштини Општине Зубин Поток је 31 одборник од којих је 21 из Демократске странке Србије. Српска радикална странка има девет, а Уједињени региони Србије једног одборника.

За председника СО поново је изабран Стеван Божовић (ДСС), а за његовог заменика Миладин Радовановић (СРС).

"Сви предложени кандидати су једногласно изабрани, СО Зубин Поток у овом саставу нема опозиције. Имајући у виду специфичне политичке прилике, све три странке које партиципирају у СО, прихватиле су заједнички рад због добробити народа, нашег опстанка на овим просторима, очувања српских институција, а самим тим и државе Србије", рекао је Божовић.

Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је да то министарство сада неће реаговати поводом конституисања општина на северу Косова - Зубиног Потока и Звечана, јер је влада сада у техничком мандату.

"Обавеза за даље поступање остаје на следећем министарству које ће рбити задужено за територију Косова и Метохије", рекао је Ивановић за агенцију Бета.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара