Читај ми!

Кфор: Заједничка контрола пута?

Кфор предложио да се уклони барикада у Дудином Кршу и да контролу саобраћаја обавља заједнички тим Срба и Кфора. Одлуку о уклањању могу донети једино одборници из Звечана и Косовске Митровице, кажу представници Срба.

Председник општине Звечан Драгиша Миловић изјавио је да је потпуковник Кфора Џозеф Линч предложио уклањање барикаде која је постављена у Дудином Кршу, а да контролу саобраћаја обавља "заједнички тим Срба и Кфора".

После разговора са војницима Кфора, Миловић је окупљеним грађанима рекао да је Линч предложио да се барикада на путу који од Звечана води према јужном делу Косовске Митровице уклони, а да контролу саобраћаја обавља "заједнички тим Срба и Кфора".

Миловић је подсетио да су прошлог лета ту барикаду поставили грађани Косовске Митровице и Звечана и да одлуку о њеном уклањању могу донети једино одборници те две општине, додајући да је представницима Кфора упутио позив на састанак у Звечану.

Грађани чије је окупљање код Дудиног Крша почело око 11 сати, разишли су се након обраћања председника општине Звечан, а припадници Кфора вратили су се назад у правцу Лепосавића.

Велики број Срба окупио се око 11 часова у Дудином Кршу у општини Звечан када су до тамошње барикаде стигли припадници Кфора са неколико возила.

У Звечану и Косовској Митровици у исто време чуле су се сирене за узбуну, што је био знак грађанима да се упуте према месту Дудин Крш односно барикади која је постављена на путу између Звечана и јужног дела Косовске Митровице.

Пре окупљања грађана хеликоптери Кфора интензивно су надлетали то подручје, а Срби су се окупили како би спречили евентуално уклањање барикаде која се налази на једном мостићу и која је бетонирана.

На северу Косова од прошлог лета налази се још неколико барикада које Срби држе на друмовима на северу покрајине, а барикада код Дудиног Крша једна је од највећих која је бетонирана, као и барикада која је постављена на главном мосту у Косовској Митровици.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара