Читај ми!

Прво програм, па функције

Потенцијални коалициони партнери ДС-а су странке које су чиниле досадашњу владајућу коалицију и ЛДП, поручују демократе. Формирање владе неће бити завршено тако брзо као што неки очекују, кажу у СПС-у.

Функционерка Демократске странке Нада Колунџија изјавила је да су за ту странку потенцијални коалициони партнери странке које су чиниле досадашњу владајућу коалицију и ЛДП, као странка која је подржавала проевропске кораке претходне владе.

Овде можете преузети или погледати снимак емисије "Упитник" 

Колунџија је, гостујући у емисији Упитник на РТС-у, истакла да се до сада разговарало само о ономе што владу чека и о томе шта треба да се уради и у којим роковима, а не о учешћу странака и подели функција.

Потпредседница СПС-а Славица Ђукић-Дејановић оценила је да се неће чекати крајњи рок за формирање владе, али и да тај посао неће бити завршен тако брзо као што неки очекују. 

Потпредседница СПС-а сматра да ДС, као носећа странка потенцијалне владајуће коалиције, има план активности у вези са разговорима о формирању владе и да је јучерашњи састанак ДС–СПС био први корак у оквиру тог плана.

Славица Ђукић-Дејановић поновила је да је став председника СПС-а Ивице Дачића да, ако буде формирана "велика коалиција", нема разлога да СПС у њој учествује, али и указала да је у политици све могуће.

Према њеном мишљењу, атмосфера са састанка изабраног председника Томислава Николића и досадашњег председника Бориса Тадића указује да ће бити постигнут потребан ниво консензуса о најважнијим питањима.

Потпредседница СНС-а Јоргованка Табаковић сматра да сат за формирање владе откуцава тек када изабрани председник Томислав Николић положи заклетву и преузме дужност.

Табаковићева је оценила да су неки поранили са причом о формирању владајуће коалиције, са жељом да тако јавност ставе пред свршен чин.

Јоргованка Табаковић истиче да СНС неће спречавати формирање владе, уколико ДС и СПС успеју да обезбеде владајућу већину, али и додаје да сви договори који унапред искључују СНС нису добри, не за странку, већ за Србију, јер нову владу, како је рекла, чека тежак посао.

Функционерка напредњака најавила је да ће СНС наставити да инсистира да буду испитане све нерегуларности током изборног процеса.

Потпредседник ЛДП-а Иван Андрић изјавио је да се из одржаних избора могу извући две поруке – да је одобрен пут Србије ка ЕУ и да грађани захтевају да се нешто промени у раду владе.

"То се може постићи или тако што ће у владу ући напредњаци или ЛДП, а од демократа и социјалиста зависи који ће пут изабрати", истакао је Андрић.

Иван Андрић је рекао да ЛДП за сада не учествује у разговорима о новој влади и додао да ће прихватити позив на разговоре са онима који буду у прилици да такве разговоре воде.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара