Читај ми!

Разговори ДС-а и СПС-а о влади

Челни људи Демократске странке и коалиције око СПС-а разговарали о формирању нове владе. ДС неће срљати, циљ је да се направи стабилна влада, рекао Борис Тадић. Пред владом су тешке теме, поручио лидер социјалиста Ивица Дачић.

18.32 - Завршен састанак у Крунској. Седиште ДС-а напустили Дачић, Кркобабић и Марковић, али нису давали изјаве за медије. 

17.03 - Почео састанак у седишту Демократске странке у Крунској улици. 

16.17 - У седиште ДС-а дошли председник демократа Борис Тадић, као и лидери коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић, Јован Кркобабић и Драган Марковић. Састанак би ускоро требало да почне.

Представници Демократске странке и коалиције око Социјалистичке партије Србије разговарали су у седишту ДС-а у Крунској улици о формирању нове владе.

Разговори су завршени око 18.30, када су лидери коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић, Јован Кркобабић и Драган Марковић напустили седиште ДС-а. Као што је и било најављено, није било изјава за медије.

Пред почетак разговора, кандидат ДС-а за премијера Борис Тадић рекао је да ДС неће срљати у прављење владе, него да је циљ да се направи стабилна влада.

Тадић је очекује да ће са партнерима из коалиције СПС-ПУПС-ЈС релативно брзо постићи договор о парламентарној већини и формирању владе и најавио разговоре и са другим потенцијалним партнерима.

Борис Тадић није прецизирао на које партнере мисли, и додао да ће у наредним данима о томе разговарати са лидерима коалиције СПС-ПУПС-ЈС. Према његовим речима, ДС разговоре почиње данас са онима са којима је коалиција окупљена око ДС најближа.

Лидер демократа је рекао да је ДС спремна да преузме најодговорније функције у влади и поновио да неће водити ДС која би била у коалицији са СНС.

"Све инсинуације те врсте служиле су томе да ослабе ДС", рекао је Тадић и додао да прве званичне разговоре ДС почиње са најближим коалиционим партнерима и да ће се данас видети ко ће бити трећи партнеру влади.

Дачић: Тешке теме пред владом

Председник СПС-а Ивица Дачић рекао је да не верује да ће данас бити речи о расподели ресора. Дачић је рекао да почињу разговори који су договорени 8. и 9. маја, а орочени после другог круга председничких избора, и односе се на политику коју влада треба да води.

Дачић је поновио да је за коалицију СПС-ПУПС-ЈС неспорно да Демократска странка треба да има премијера. Ивица Дачић је указао да пред владом стоје тешке теме, као што је наставак преговора са ЕУ, питање КиМ, економско социјална ситуација у земљи...

"Наш интерес јесте да влада буде стручна и компетентна, да постиже резултате, и на првом месту је политика коју ће водити, састав владе и друге теме", рекао је Дачић.

Председник ПУПС-а Јован Кркобабић рекао је да су данашњи разговори наставак природне сарадње, али и истакао да је нужно поштовати програме свих партија у коалицији чији први задатак треба да буде остваривање већег благостања.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић рекао је новинарима да је коалиција СПС-ПУПС-ЈС имала веома добру сарадњу са ДС у претходне четири године и да политичка стабилност треба да постоји и у будућности, ради привлачења инвестиција.

Састанку у Крунској присуствовали су и заменик председника ДС-а Драган Ђилас, као и потпредседница демократа Јелена Триван.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара