Читај ми!

ДСС: Вашар на политичкој сцени

Странке које су биле на власти у претходне четири године праве вашар на политичкој сцени Србије договорима о формирању будуће владе, истиче ДСС, и додаје да договори треба да почну тек после полагања заклетве изабраног председника Србије.

Демократска странка Србије оценила је да странке које су биле на власти у претходне четири године праве вашар на политичкој сцени Србије договорима о формирању будуће владе. У тој странци од наредне владе очекују да убудуће не подлеже притисцима Брисела, саопштено је на конференцији за новинаре у Београду.

"Мора да постоји ред као у свим демократским државама, а то је да новоизабрани председник положи заклетву и онда почне формални процес преговора о формирању владе. Још нисмо у тој ситуацији, а видимо један вашар на политичкој сцени Србије од стране политичких партија које су биле у коалицији у претходној влади", рекао је портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Он је навео да се те странке "саме од себе договарају" и додао да желе да воде Србију и убудуће "иако су поражени".

"Да сачекамо да нови председник положи заклетву, да он буде тај који ће поверити мандат и да онда видимо како ће тећи разговори о формирању владе. У том правом тренутку разговараће и ДСС", рекао је Петковић одговарајући на питање да ли ДСС преговара са неком странком о формирању владе.

Портпарол ДСС-а је истакао да је у претходној влади Брисел био "главни газда" и изразио наду да ће та пракса да се заустави.

"Добро знамо да је претходна власт радила иза леђа грађана, а у координацији са Бриселом, који је био главни газда. Надам се да ће се поразом (доскорашњег председника Србије и Демократске странке Бориса) Тадића се зауставити таква пракса и Србија се развијати у другом правцу", истакао је Петковић.

Он је навео да би циљеви будуће владе требало да буду пре свега очување територијалног интегритета и бољи стандард и економија.

Порптарол ДСС-а је оценио и да је недопустиво што представници одлазеће власти, пре свих, како је рекао министар спољних послова Вук Јеремић, није пренео грађанима Србије нове услове на европском путу Србије, које је, према његовим речима, изнео изасланик високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, Мирослав Лајчак током недавне посете Србији.

"Да се укину српске институције на Косову је један од тих услова", додао је Петковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара