Читај ми!

Марковић: Влада за 20 дана

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС ће формирати владу са Демократском странком, изјавио Драган Марковић Палма, додајући да не зна која ће партија још чинити већину у скупштини. Марковић очекује да Влада буде формирана за 20 дана.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма очекује да за 20 дана буде формирана Влада Србије. Марковић је истакао да ће Влада бити формирана са Демократском странком, и додао да не зна која партија ће још чинити већину у републичком парламенту.

"Борис Тадић има највећу међународну популарност од свих политичара у Србији, а у наредном периоду нам треба доста инвеститора из Европе, који траже политичку стабилност", рекао је Марковић агенцији Танјуг.

Политичка стабилност ће бити остварена са Борисем Тадићем на челу владе Србије, истакао је Марковић.

Лидер Јединствене Србије је рекао и да не зна да ли ће на данашњем састанку коалиције СПС-ПУПС-ЈС и ДС бити разговора о персоналним решењима, али да се ЈС неће борити ни за једно министарско место већ за будућу платформу државе.

Марковић је новинарима, пре конститутивне седнице Скупштине Јагодине, рекао да ће бити на челу посланичког клуба ЈС који ће имати седам посланика у републичком парламенту.

Он је данас предао дужност градоначелника Јагодине Ратку Стевановићу, уз напомену да се "у суштини ништа неће променити".

"Ми смо тим, негујемо тимски рад и тако ће и остати", рекао је Марковић, који је, на конститутивној седници, изабран је за председника Скупштине Јагодине.

За ротацију Стевановића и Марковића, поред 22 одборника коалиције ЈС-СПС-ПУПС гласала и три одборника Демократске странке. Против су била четири одборника напредњака и два Демократске странке Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара