Читај ми!

СНС: Тадић нема легитимитет за премијера

Лидер демократа Борис Тадић не би имао легитимитет да обавља премијерску функцију и једино би премијер из СНС-а одражавао жељу грађана за променама, рекао је функционер СНС-а Марко Ђурић.

Функционер Српске напредне странке Марко Ђурић оценио је да лидер деморката Борис Тадић не би имао легитимитет да обавља премијерску функцију и да би једино премијер из СНС одражавао жељу грађана за променама.

"Тадић је изгубио изборе, јер су грађани сматрали да није добро радио. Како човек који по грађанима није добро радио сада може да обавља премијерску функцију, која је по Уставу још сложенија и одговорнија од председничке", упитао је Ђурић на конференцији за новинаре.

Функционер СНС-а је нагласио да промене не могу "да донесу поражене снаге" и да би влада, коју би формирале странке досадашње коалиције, а у којој челну позицију не би имала СНС, била влада која не би уживала легитимитет и поверење грађана и не би могла да спроведе неопходне реформе.

На питање са ким би СНС могла да разговара о формирању будуће владе, Ђурић је одговорио да СНС о тешкој ситуацији у друштву може да разговара са свим парламентарним странкама, а о евентуалном формирању владе само са онима који би напредњацима признали кључну улогу у тој влади.

Ђурић је нагласио да странке садашње владајуће коалиције могу да формирају владу у складу са законом, али да би она имала проблем са легитимитетом, јер не би изражавала вољу грађана пошто се од министара који су до сада, како сматра, "траљаво" обављали свој посао не може очекивати да се ухвате у коштац са економским и социјалним проблемима.

"Србији је потребна влада промена, нове енергије и људи који ће бити у стању да се ухвате у борбу са економским и социјалним проблемима", рекао је Ђурић.

Лидер напредњака Александар Вучић јуче је разговарао са председником СПС-а Ивицом Дачићем, рекао је Ђурић и поновио да ће Вучић и избрани председник Србије Томислав Николић сутра разговарати са лидером демократа Борисом Тадићем о ситуацији у земљи и примопредаји дужности у Председништву.

Ђурић је поновио да Николић жели најбоље могуће односе са земљама региона и да је већ обавио неке неформалне разговоре са челницима тих земаља који су поздравили његов избор.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара