Читај ми!

Дачић: СПС не тргује

Коалиција око СПС-а не тргује, и не разговара пре подне с једнима, а поподне с другима, рекао лидер социјалиста Ивица Дачић. Задатак коалиције СПС-ПУПС-ЈС је да не дозволи монопол ДС-а и СНС-а на политичкој сцени, поручио Дачић.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да ће коалиција око СПС-а сутра наставити разговоре с Демократском странком о формирању владе и да ДС треба да има премијера и води разговоре о формирању владе.

"За нас је редослед потеза јасан, ми не тргујемо и не разговарамо пре подне с једнима, а поподне с другима", рекао је Дачић на седници Главног одбора странке у београдском Центру "Сава". Ивица Дачић је додао да ДС треба да направи већину ако је то могуће, а ако не, то треба да саопшти јавности.

Дачић је рекао и да нема велике коалиције без СПС-а, ПУПС-а и Јединствене Србије.

"Уместо велике коалиције треба се заложити за начелну коалицију. Србији данас не треба влада партијске већине и политичке бирократије. Србији данас треба компетнетна влада", рекао је Дачић и додао да коалиција око СПС не разговара о дељењу фунција.

Дачић је рекао да је истински победник избора коалиција СПС-ПУПС-ЈС, да су СНС и ДС суштински, упркос резултатима, изгубили изборе, али су ипак добили председника Србије и, највероватније, премијера.

"Ни једни ни други не могу бити победници са 22 односно 23 одсто освојених гласова бирачког тела. Резултат напредњака више је производ протеста против досадашње политике, а не глас за програмску оријентацију те странке", поручио је Дачић.

Лидер социјалиста је оценио да грађани у коалицији СПС-ПУПС-ЈС виде једину озбиљну наду у промену набоље и нагласио да та коалиција хоће у компетентну владу која ће водити јасну политику. "Стога је задатак коалиције СПС-ПУПС-ЈС да не дозволи монопол ДС и СНС на политичкој сцени Србије", истакао је Дачић.

"Ја сам више пута током кампање, која је иначе била најјефтинија, а дала је најбоље резултате, поручивао обема странама да постоји и трећа Србија и да је не могу поделити као славски колач", подвукао је Дачић.

Лидер социјалиста је навео да СПС не тражи фотеље и функције и напоменуо да "неко ствара атмосферу" да су преговори око формирања владе стали, због условљавања СПС-а.

"Ми их условљавамо, али својим принципима, а не фотељама и директорским местима", рекао је Дачић.

Председник СПС-а је поновио да је Србији уместо "велике" потребна коалиција формирана на програмским начелима, која неће бирократски водити државу.

"Србији треба влада компетентних људи", рекао је Дачић и додао да основни мото нове владе треба да буде стварање јаке и моћне Србије и заштита националних интереса у тешким времена које предстоје.

Једини којима су социјалисти захвални је народ, грађани Републике Србије, која не сме да стане, већ мора да иде даље, поручио је Дачић, честитајући члановима странке изборни резултат на свим нивоима.

Председник општине Сурдулица Новица Тончев и председник општинске организације СПС-а у Петровцу на Млави Милетић Михајловић изабрани су на седници Главног одбора за чланове Председништва Социјалистичке партије Србије због добрих изборних резултата.

Седници је присуствовало око 300 чланова Главног одбора, представници општинских, градских, окружних и покрајинских одбора СПС-а.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара