Читај ми!

Коалициони (не)споразум у Лесковцу

Коалиција око ДС и коалиција око СНС-а тврде да су обезбедиле већину у Лесковцу. Буру у политичком животу града на Ветерници подигло је неколико одборника са листе УРС-а, који не подржавају коалицију око напредњака. Међутим, тзв. Спасовданска коалиција пет изборних листа у протестним шетњама.

Ко има већину у Скупштини града Лесковца која има 75 одборника, неће се знати, сва је прилика, све до 1. јуна, за када је заказана конститутивна седница. Тада ће бити познато ко је дошао до магичног броја 38: Демократска странка и коалиција око социјалиста, или коалиција коју чине СНС-УРС ДСС-Јединствена и Нова Србија.

Са једне стране 34 мандата, с друге седам више. Али, Народна партија и Реформистичка странка, чија су три одборника на листи УРС-а, не подржавају коалицију око напредњака.

"Овде се не ради о крађи три одборничка мандата већ о крађи 11.000 гласова и прекрајању изборне воље", рекао је Славиша Златановић из УРС-а.

"Њих само интересује већина, а нас интереси грађана, јединство и изборна воља", каже Горан Цветановић из СНС-а.

Такозвана Спасовданска коалиција кренула је у протестне шетње због, како кажу, прекрајања изборне воље. Да је став Народне патије челницима УРС-а био познат још 8. маја, тврди председница градског одбора те партије.

"Тада смо донели јединствену одлуку да нећемо у коалицију са СНС-ом и да ако они буду власт ми ћемо бити опозиција", рекла је Слађана Младеновић из Народне партије.

После првобитног саопштења да имају већину, демократе и социјалисти се не оглашавају. Недоумицу, у петак, решавају још неки одборници са листе УРС-а.

За сада се зна да ли ће бити посла и за судство. УРС најављује тужбу против Народне партије због непоштовања коалиционог споразума а партија Маје Гојковић кривичну пријаву против организатора протеста, због узнемиравања и клевете.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво