Читај ми!

Коштуница: Време да Брисел каже истину

Уверен сам да ће новоизабрани председник Србије Томислав Николић, када га из Брисела о томе буду формално обавестили, изаћи и јавно рећи грађанима да ЕУ тражи одустајање од Косова зарад преговора о чланству, рекао Војислав Коштуница. Дошло је време за истину, каже председник ДСС-а.

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница уверен је да ће новоизабрани председник Србије Томислав Николић, када га Брисел о томе формално обавести, рећи српском народу шта ЕУ захтева од Србије, оценивши да ће Унија тражити одустајање од Косова зарад почетка преговора за чланство.

Европска унија ће започети са притисцима и уценама према Србији, захтевајући потпуно одустајање од Косова зарад добијања почетка преговора за чланство у ЕУ, наводи се у саопштењу ДСС-а.

"Поруке са оваквим садржајем већ доносе у Београд дипломате из држава ЕУ. Веома је важно што је за председника Србије изабран представник опозиције, јер сам уверен да ће Николић, када га Брисел формално обавести о својим плановима, као председник Србије саопштити српском народу шта ЕУ захтева од Србије", рекао је Коштуница.

Према његовим речима, грађане Србије више нико неће моћи да обмањује и заварава када је у питању политика ЕУ према Косову.

"Дошло је време за истину и на председнику Србије Томиславу Николићу је да када га ЕУ обавести шта су услови за почетак преговора о чланству у ЕУ, то и саопшти народу Србије", рекао је Коштуница.

Председник ДСС-а је истакао да је, када је као председник Владе Србије први пут чуо од западних дипломата да је њихов циљ независност Косова, такву идеју одбацио и о томе обавестио грађане Србије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се