Читај ми!

Сусрет српских и француских социјалиста

Представници социјалистичких партија Србије и Француске разговарали у Београду о међустраначкој сарадњи. Госте смо упознали са свим ставовима које СПС има око формирања владе, рекао Жарко Обрадовић.

Потпредседници Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић и Жарко Обрадовић састали су се с представницима Социјалистичке партије Француске Кристијаном Кастањом и Жан-Ив Леконтом и разменили искуства о међустраначкој сарадњи с посебним акцентом на актуелну политичку ситуацију у Србији.

После састанка у седишту социјалиста на Студентском тргу, Обрадовић је нагласио да је од посебног интереса за странку учешће у Партији европских социјалиста и Социјалистичкој интернационали.

"Наше госте смо упознали са свим ставовима које СПС има око формирања владе, а које је лидер странке Ивица Дачић више пута изнео. Социјалисти Француске ће нам помоћи да унапредимо наш рад и статус", истакао је Обрадовић.

Према његовим речима, то ће променити односе, посебно у области економије на европском нивоу. "Све су ово важне теме, али је наш примарни интерес везан за унапређење статуса у Партији европских социјалиста и Социјалистичкој интернационали", рекао је Обрадовић.

Леконт је нагласио да Французи нису очекивали овакав изборни резултат на изборима у Србији и да су "помало изненађени".

"Без обзира на то, кроз данашње састанке с представницима политичког живота Србије уверили смо се да су сви окренути европским интеграцијама, што је веома важно и за Европу", рекао је Леконт.

Према његовим речима Европа треба да окупи своје снаге како би се супротставила кризи на европском тлу.

"Када неко жели да уђе у ЕУ, то нас обавезује да збијемо своје редове и пребродимо кризу. Можемо само да замислимо колико је Србија морала да уради да би доказала своју европску оријентацију која је резултат четворогодишње сарадње СПС и ДС", рекао је гост из Француске.

Леконт је оценио да Србија сада има много боље позиције него пре четирти године.

"Поставили сте основе и добили кредибилитет. На томе треба да градите европску будућност", поручио је Леконт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво