Читај ми!

ЈС: Тадић добар кандидат за премијера

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма замолио председника ДС-а Бориса Тадића да прихвати кандидатуру за председника владе. Тадић је добар кандидат за председника владе, али ако он не може да направи већину то треба да каже грађанима Србије, рекао Марковић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма замолио је председника Демократске странке Бориса Тадића да прихвати кандидатуру за председника владе и да што пре позове партије са којима жели да направи владу.

"Борис Тадић је добар кандидат за председника владе, али ако он не може да направи већину то треба да каже грађанима Србије", рекао је Марковић новинарима на пријему грађана у Скупштини града.

Марковић је рекао да, ако не постоји скупштинска већина и ако не може да се направи влада Србије, то треба саопштити грађанима Србије како би се расписали ванредни републички избори.

Лидер ЈС-а и градоначелник Јагодине је рекао да влада мора брзо да се формира и због страних инвеститора који желе да улажу у Србији.

"Они не знају шта ће се десити, какава ће влада бити, који је њен програм. Нама је веома важно да запослимо грађане у Србији који не раде, а не можемо да их запослимо ако немамо инвеститоре", рекао је Марковић.

Марковић је навео пример италијанске фабрике "Андреа конфециони" која има проблем, јер јој држава није уплатила прву рату после друге фазе изградње фабрике.

"Речено им је да сачекају док се не формира влада. То правило не важи у Европи код великих инвеститора", истакао је Марковић.

Председник ЈС-а  је рекао да постоји и проблем што динар сваког дана пада, а евро расте.

"У проблему су грађани који имају стамбене кредите. Плате мирују, пензије су исте. Држава мора да предузме нешто. Мора што пре да се направи нова влада", рекао је Марковић.

Марковић је рекао да је сигуран сам да његово мишљење дели цела коалиција СПС-ПУПС-ЈС.

"Јединствена Србија ће бити једина партија у власти која не тражи ни једно министарско место. Србија није власништво и нико нема право да се понаша овако. ЈС има седам народних посланика и не можемо ми да окупљамо скупштинску већину", рекао је Марковић.

Марковић је поручио политичарима у Србији да не буду неозбиљни и да што пре направе владу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара