Читај ми!

Сурчинска конститутивна драма

После тензија и поломљених стакала оформљена нова скупштина општине Сурчин са новим председником из редова СНС-а. Седници присуствовали само одборници СНС, СПС и УРС. Група грађана претходно спречила одржавање седнице на којој је власт требало да формирају ДС и Покрет за богату општину Сурчин.

Српска напредна странка формирала је скупштинску већину у београдској општини Сурчин са СПС-ом и УРС-ом, а током дана је било тензија и инцидената када је разбијено неколико стакала на згради општине.

Демократска странка покушала је да формира власт, група грађана је изазвала инцидент, интервенисала је полиција да би, неколико сати касније, власт формирали напредњаци, социјалисти и УРС.

Срећом, разбијени прозори једина су озбиљна последица инцидента у Скупштини општине Сурчин. У разбијеним просторијама, два сата касније, власт су формирали напредњаци, социјалисти и УРС.

"Једна групација људи помислила је да може да фалсификује вољу грађана па је хтела да уради нешто што се коси са основним законима морала и поштења, хвала вам што им то нисмо дозволили да то ураде и обећавам да се власт у Сурчину никада неће више преузимати на незаконит начин", изјавио је Стеван Суша изабрани председник Скупштине општине Сурчин из СНС-а.

"Ова седница је одржана на дивље не сазвана, ми нисмо били позвани, и она не може бити легитимна. Они су имали 18 одборника од који је један био киднапован и физички отет све је то гледала полиција, нажалост". Рекао је Војислав Јаношевић председник Општине Сурчин из ДС-а.

Пошто су окупљени грађани су поломили неколико стакала интервенисала је и полиција. Председник општине Сурчин Војислав Јаношевић тврди да је реч о присталицама напредњака који су незадовољни што је један њихов одборник прешао у редове ДС-а.

Председник општине Војислав Јаношевић рекао је раније за РТС да је намера окупљених и била да спрече конститутивну седницу Скупштине те општине, која је требало да почне у девет сати.

Јаношевић је рекао да се испред зграде сурчинске општине окупило око 500 људи и тврдио да су у питању "присталице СНС-а" које су желеле да спрече конституисање Скупштине општине Сурчин.

Према његовим речима, Демократска странка је саставила већину од 18 одборника, заједно са Покретом за богату општину Сурчин и по једним одборником који су прешли у редове тог табора из СНС-а и СПС-а.

Јаношевић тврди да је СНС незадовољан што је један њен одборник прешао у редове ДС-а, а каже да је у њихове редове прешао и један одборник социјалиста.

Према његовим речима, Демократска странка је на изборима 6. маја у Скупштини Сурчина освојила 11 мандата, СНС 10, УРС шест, Покрет за богату општину Сурчин пет, а СПС три мандата.

"Они нам сад траже печате да предамо, али ми нећемо, вероватно ћемо да поднесемо тужбу Управном суду због насиља и нелегалне седнице", рекао је Јаношевић.

Председник Градског одора СНС Небојша Стефановић рекао је агенцији Бета да су бесмислени Јанушевићеви наводи о отмици и присилном држању човека на седници.

"Више десетина новинара је видело да су сви гласали својом вољом. ДС је мислила да ће куповином гласова да покуша да прекроји народну вољу. То је време давно прошло и нећемо то дозволити више никада", рекао је Стефановић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара