Читај ми!

Стевановић: Нова влада крајем лета

УРС ће ући у нову владу само ако буде јака, поручио заменик председника те странке Верољуб Стевановић и додао да ће влада вероватно бити формирана крајем лета. Владу ће формирати шира коалиција - ДС, СПС-ПУПС-ЈС, Преокрет, УРС и мањине, рекао Стевановић.

Заменик председника УРС-а и лидер коалиције "Заједно за Шумадију" Верољуб Стевановић изјавио је да ће нова влада бити формирана крајем лета и да извршну власт чека кохабитација, за коју сматра да је и потребна Србији.

"Потрајаће формирање владе. Волео бих да се то деси већ у јуну, али све ми нешто не личи на то, и мислим да ће влада бити формирана на крају лета", рекао је Стевановић Танјугу.

Наглашавајући да ће председник државе формирање владе поверити Српској напредној странци која је освојила највише мандата, Стевановић је рекао да није сигуран да напредњаци могу да формирају владу, мада, како је рекао, у Србији никада не можете ни у шта бити сигурни до краја.

"Мислим да ће владу да формира Демократска странка и да ће то бити мало шира коалиција. Ту ће бити ДС, СПС-ПУПС-ЈС, Преокрет, УРС и мањине", рекао је Стевановић. Према његовим речима, Србији је потребна стабилна и јака влада и УРС ће ући у владу само ако буде јака.

Стевановић сматра да председник владе треба да буде човек који може да ради тај посао, а исто тако и министри треба да буду на том нивоу, јер, како је оценио, све друго нема смисла, јер је Србија, ипак, у проблему.

Заменик председника УРС-а је мишљења да кохабитација извршне власти не мора да буде проблем, зато што ће, како је рекао, председник државе радити свој посао по свим овлашћењима које му даје Устав, а председник владе, који мора да буде оперативац, неће бити под притиском, већ вођа тима.

Стевановић сматра да није лако прихватити улогу премијера, али и да, како је рекао, "ако је већ прихватите, онда политику треба ставити по страни и избрати способне људе, одговорне и храбре да у овим околностима прођу тај пут".

"Без обзира шта је било на изборима, мислим да ће председник државе да заборави неке негативне ствари, а опет председник владе неће бити под притиском, и имаћемо праву сарадњу, а то Србији треба, на крају крајева да се мало опаметимо", рекао је Стевановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара