Читај ми!

Јеремић: Без промене спољне политике

Министар иностраних послова Србије Вук Јеремић уверен је да ни после избора неће бити промена у политици Београда када је реч о кључним спољнополитичким, регионалним и другим питањима.

У политици Београда када је реч о кључним спољнополитичким, регионалним и другим питањима неће бити промена, сматра министар спољних послова Србије Вук Јеремић.

Јеремић је, након састанка са министром спољних послова Словачке Мирославом Лајчаком, рекао да је приоритет досадашње владе Србије био европски процес, у чему је имала пуну подршку Словачке.

Шеф српске дипломатије уверен је да ће и будућа влада Србије имати такву врсту разумевања и подршке од стране Словачке.

Напомињући да је данашња посета Лајчака "у неку руку први разговор Београда и Брисела по окончању изборног процеса у Србији", Јеремић је истакао да је важно наставити блиску сарадњу са свим пријатељима у свету.

Словачка је, према његовим речима, један од најбољих пријатеља Србије у свету и две земље имају висок степен разумевања по свим кључним питањима.

Јеремић није желео да одговори на питање новинара о ставу Демократске странке о будућој коалицији.

"Ја сам данас овде у функцији министра спољних послова Србије, а не у свом страначком капацитету, и молио бих вас да ипак сачекамо да органи ДС и највиши функционери ДС одлуче када и шта ће да саопште јавности", рекао је Јеремић.

Јеремић о кандидатури за председника Генерале скупштине УН

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић рекао је да је, после избора у Србији, веома тешко предвидети какву ће подршку Србија имати за кандидатуру за председника Генералне скупштине УН, али да он и даље верује да је то могуће.

"Избор за новог председника Генералне скупштине УН биће тежак", рекао је Јеремић и подсетио да је гласање тајно и да је тешко прогнозирати резултат што, како је рекао, показује и искуство из другог круга председничких избора у Србији.

Врло је тешко процењивати, поготово у новонасталој ситуацији, који степен подршке Србија овог тренутка има да предводи УН на период од годину дана, рекао је Јеремић и додао да и даље верује да ће то бити могуће.

Место председавајућег ГС УН ове године треба да припадне једној од земаља Источне Европе, а чланице УН требало би о томе да гласају 8. јуна. За престижну функцију кандидовале су се и Србија и Литванија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара