Инцидент код Звечана

Кфор саопштио да је јутрос у општини Звечан дошло до инцидента, пошто су појединци ометали кретање једнице. Сумњајући да је Кфор покренуо трупе како би рушио барикаду у Дудином Кршу, Срби блокирали пут који води према јужном делу Косовске Митровице.

Заменик портпарола Кфора Марк Штимлер потврдио је да је рано јутрос у општини Звечан на северу Косова дошло до инцидента, да су, како је рекао, појединци ометали слободу кретања међународним војницима, али да није било пуцњаве.

"Могу да потврдим да је јутрос дошло до инцидента у близини Рудара али није било никакве пуцњаве између Кфора и било кога", рекао је Штимлер.

Он је истакао да су током рутинског посла слободу кретања Кфору ометали појединци и након њиховог изгреда Кфор је предузео мере предострожности како би повратио слободу кретања за своје трупе.

Колона од десетак возила Кфора стигла је из правца Лепосавића, а Штимлер је, након инцидента, поновио да Кфор не толерише било какво ометање слободе кретања својих снага. Јутрос нешто пре четири сата у Звечану су се чуле сирене за узбуну, након чега су десетине Срба изашле на раскрсницу у месту Рударе.

Сумњајући да је Кфор покренуо трупе како би рушио барикаду у месту Дудин Крш, Срби су блокирали пут који води према јужном делу Косовске Митровице односно према барикади која је од летос тамо постављена.

На месту где су се јутрос окупили Срби налази се и даље барикада која је постављена крајем јула прошле године када су специјалне јединице косовске полиције покушале да заузму административни прелаз Јариње на северу Косова.

Код те барикаде слободна је једна коловозна трака, тако да возила саобраћају наизменично.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара