Читај ми!

Љајић: И Преокрет и УРС у влади

У овом тренутку најизвеснија је кохабитација чиме би била створена и стабилна парламентарна већина, рекао лидер СДПС-а Расим Љајић. Тиме се отвара шанса за учешће и Преокрета и УРС-а у влади са ДС-ом и СПС-ом, навео Љајић.

Лидер СДПС-а Расим Љајић рекао је да је у овом тренутку најизвеснија кохабитација председника и владе чиме би била створена и стабилна парламентарна већина, што отвара шансу за учешће и "Преокрета" и УРС-а у коалицији око ДС-а и СПС-а.

Љајић је у изјави Танјугу рекао да је уверен да ће владу готово извесно формирати коалиције око ДС-а и СПС-а.

"Управо та околност да ћемо имати кохабитацију ствара и потребу да имамо што стабилнију владу и већу подшку у парламенту. Наставиће се разговори са коалицијом СПС–ПУПС–ЈС, који су започети пре дугог круга и очекујем да се ту постигне договор, који ће вероватно у другој фази укључити и 'Преокрет' и УРС", рекао је Љајић.

На питање значи ли то да ће обе те коалиције бити у будућој владајућој већини, што пре другог круга председничких избора није помињано као реална могућност, Љајић је рекао да та могућност јесте отворена, јер, како је рекао, "било би добро да имамо што ширу коалицију и што већу подршку у парламенту".

Љајић је додао да у ту већину треба укључити и странке мањина.

"То би значило стабилност скупштинске већине коју нисмо имали од 2000. године", указао је лидер СДПС-а, партије која је део колације окупљене око демократа.

Љајић је рекао и да је кохабитација у овом тренутку најизвеснија зато што коалиција која је договорена пре другог круга председничких избора има "далеко веће шансе да формира владу".

Он је, такође, поновио да би формирање владе могло потрајати дуже него што би био случај да је лидер демократа Борис Тадић победио на изборима из простог разлога што ће Томислав Николић дати мандат кандидату напредњака да састави владу.

"Тиме се читав процес пролонгира", указао је Љајић.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара