Читај ми!

Ухапшен Србин у Косовској Митровици

Јовици Миљковићу одређен притвор до 48 сати због сумње да је учествовао у инциденту који се догодио у насељу Три солитера у северном делу Митровице. Локални Срби у знак протеста држе у блокади путни правац који повезује северни део Косовске Митровице и село Суви До.

Јовици Миљковићу, осумњиченом да је учествовао у групи која је пре месец дана оштетила стражарску кућицу која је требало да буде постављена у насељу Три солитера у северном делу Косовске Митровице, одређен је полицијски притвор до 48 сати, рекао је Танјугу адвокат Љубомир Пантовић.

Косовска полиција привела је јутрос Миљковића, а регионални портпарол косовске полиције Бесим Хоти рекао је у изјави Танјугу да је Миљковић ухапшен јутрос у Сувом Долу надомак Косовске Митровице.

Срби који су се окупили јутрос, након што је косовска полиција привела Миљковића, и даље држе у блокади путни правац који повезује северни део Косовске Митровице и мултиетничко село Суви До.

Блокада је постављена испред општине Косовска Митровица где се налазе и окупљени Срби који су на путу препречили путничке аутомобиле.

Возила су препречена и код главног ибарског моста у северном делу Митровице на улици која води према насељу Бошњачка махала.

Испред Три солитера, где се налазе окупљени Срби, могу се видети и припадници Кфора и косовске полиције који од раније брину за очување јавног реда и мира у том делу Митровице.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић рекла је за РТС да припадници те мисије надгледају случај хапшења.

Агенција Бета преноси да су се око 12 сати из јужног, албанског дела града чули пуцњи, на шта су се окупљени узнемирили, али протест није прекидан.

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, који протестује са грађанима, рекао је да је хапшење Миљковића још један притисак на Србе са севера Косова, али и на Унмик администрацију, јер Албанци теже да угасе мисију УН.

Њихов план је, како је навео, да уместо Унмика у северном делу Косовске Митровице оформе такозвану Општину Митровица Север, која би радила по законима Косова.

Локални мештани тврде да је Миљковића ухапсила тајна служба косовске полиције када је из села Суви До ишао ка Митровици како би одвео дете у обданиште. Миљковић је, иначе, радник Унмик општине у Косовској Митровици.

Косовски Срби су 9. априла, након што је убијен косовски Албанац Сељвер Харадинај, спречили припаднике косовске полиције да поставе неколико стражарских кућица у насељу Три солитера, а једну од тих кућица су демолирали.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије