Читај ми!

Каменицом на монаха

Група Албанаца гађала каменицом монаха на имању манастира Светих врача Козме и Дамјана у Зочишту код Ораховца. Монах није повређен.

Група албанских младића вечерас је провоцирала и гађала каменицом монаха Дионисија који се налазио на имању манастира Светих врача Козме и Дамјана у Зочишту код Ораховца, јавио је митровички радио Контакт плус.

"Група од пет-шест албанских младића, пролазећи путем поред манастира, добацивала је монаху Дионисију, који је у том тренутку обилазио манастирску економију, а затим су га гађали овећом каменицом, која га је на срећу, промашила", пренео је радио.

Инцидент се догодио око 19 сати, а врхунац провокације је био када је група албанских младића скинула панталоне једном детету, које је било с њима, и уз повике упућене на албанском језику, голишаво дете окренула према монаху Дионисију, пренео је радио.

Братија манастира је овај напад, убрзо потом, пријавила косовској полицији, чија је патрола дошла након тридесетак минута и сачинила извештај у коме је константовала да се ради о само једној баченој каменици.

Монаси су, како је пренео Контакт плус, од стране полицајаца испитивани о изгледу албанских младића, на основу којих би покушали да их индентификују.

Како је јавио Контакт плус инцидент се догодио само три сата по завршетку посете манастиру команданта немачког војног контигента Кфора Бернда Холтусена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије